Bronzérmes a női párbajtőrcsapat

Bronzérmet nyert pénteken az olaszországi Terniben zajló kerekesszékes vívó-világbajnokságon a női párbajtőrcsapat.

párbajtőrcsapat

Az olaszországi Terniben rendezett kerekesszékes világbajnokság negyedik napján megszületett az első magyar érem: nagyszerű bronzot szerzett a Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsa, Mező Boglárka, Veres Amarilla összeállítású magyar női párbajtőrcsapat.

Ez az eredmény egyben azt jelenti, hogy a mieink egészen közel kerültek a párizsi kvalifikációhoz.

A negyeddöntőben, Korea ellen Krajnyák Zsuzs nagyszerű fordítása kellett a sikerhez, elvégre a nyolcadik, utolsó előtti asszóban 27:35-ről fordította meg a meccset 40:38-ra, és innen fejezte be 45:42-re a paralimpiai bajnok Veres Amarilla. 

Az elődöntőben a mezőnyből kimagasló kínaiak ellen nem volt reális esély a sikerre (30:45), azonban a bronzmeccs szép győzelmet hozott a franciákkal szemben. A mérkőzés közepén vették át az előnyt a mieink, és ettől kezdve nem is engedték ki azt a kezükből.

A vége 45:37 lett, gratulálunk a hölgyeknek és a mestereknek.

Jól jött ez a siker nagyon, mivel az ezt megelőző egyéni versenynapon nem sikerült nyolc közé jutnia magyar vívónak, ismét volt olyan, hogy egyetlen tus hiányzott a jobb eredményhez.

Férfi kard A kategóriában Osváth Richárd a 9., a B kategóriában Tarjányi István a 10. helyen végzett. Női párbajtőrben Veres Amarilla 10., Krajnyák Zsuzsa a 12. lett. 

A magyar küldöttségnek ez az első érme a kerekesszékes vívó-vb-n.

Forrás: Hunfencing.hu

Post Views: 2

JochaPress