Budapesten dühöngtek a Rosszcsontok

A Bad Bones simán, a Gladiators nem olyan simán győzött.

Minden előjel arra mutatott a Wolves 2-Bad Bones mérkőzés előtt, hogy a Farkas falka hazai pályán akár belerohanhat a késbe is. Egyrészt, mert a fővárosiak foghíjasan léptek pályára, másrészt a Rosszcsontok pedig egy Dunaújváros elleni hazai vereség után akartak javítani.

Az első negyedben valósággal hengereltek a vendégek, szinte minden drive-jukból pontot szereztek. Az idén jó formában játszó Novakov Dávid máris beköszönt és megszerezte a vezetést (7-0). A Bad Bones túl sok esélyt nem hagyott a Farkasoknak, gyorsan visszaszerezték a támadás jogát, Greiling Mihály Gyarmati Mátétól kapott egy hatpontost érő átadást, előbbi pedig már a második extráját is belőtte (14-0). A Szekszárd védekezése ismételten hamar visszaszerezte a támadás jogát, amit ismét kihasznált az offense, Gyarmati ezúttal Szabolcska Balázst célozta meg egy (hat)pontos átadással (21-0). Legközelebb pedig a vendégek már esélyt sem adtak a hazaiaknak a támadásra. Gasparik Gergő egyik átadására Koltai Gergely csapott le és meg sem állt az end zone-ig a megszerzett játékszerrel (28-0). És ezzel még nem volt vége! Novakov még az első játékrészben megfutotta második touchdownját a találkozón. Greiling Mihály pedig továbbra is hibátlanul rúgott és érvénybe léptette a mercy rule-t (35-0). Elindult a futóóra, de a Bad Bones nem állt le, a ponteső a második negyedben is folytatódott, ezúttal a két TD-passzt adó Gyarmati futott be az end zone-ba a labdával egy szép támadássorozat után (42-0). Láthatóan felszívta magát erre a találkozóra a Szekszárd, aminek megvolt az eredménye már az első félidőben.
DSC_9188A Wolves 2 a második félidőben minden bizonnyal csak azt várta, hogy leteljen az idő, de a Bad Bones továbbra is nyomás alatt tartotta a fiatalokat felvonultató hazaiakat. Novakov pedig nem elégedett meg kettővel, megfutotta harmadik touchdownját is az összecsapáson (49-0). A harmadik játékrészben már több pontot nem tudott felvinni az eredményjelzőre a vendég gárda, de az utolsó negyedben még születtek újabb szekszárdi pontok. Gyurkó László egy futott TD-vel állította be a végeredményt, mivel az addig hibátlanul teljesítő Greiling nem tudta értékesíteni az utolsó extrát (55-0).

A Budapest Wolves 2 a következő meccsét május 22-én játssza a Budapest Cowbells 2 ellen hazai pályán, míg a Szekszárd Bad Bones a Budapest Titans-t látja vendégül május 15-én.

Fotók: Barka Bálint Tarzi

Budapest Wolves 2-Szekszárd Bad Bones 0-55 (0-35, 0-7, 0-7, 0-6)
Pontszerzők: Novakov Dávid 3 TD, Greiling Mihály, Gyurkó László, Gyarmati Máté, Koltai Gergely, Szabolcska Balázs 1-1 TD, Greiling Mihály 7 XP.

Sóti László, a Budapest Wolves 2 vezetőedzője:A mérkőzés talán egyetlen pozitívuma, hogy sok teljesen kezdő játékosunk kipróbálhatta magát és a szurkolók még hangosabbak voltak 0-42-nél, mint az első negyedben. A következő mérkőzésünkig szerencsére van időnk, amit ha jól használunk ki sokat fejlődhetünk csapatként. A Cowbells 2 ellen hazai pályán, kevesebb hiányzóval biztos vagyok benne, hogy jobb képet fog mutatni a játékunk, ha kihasználjuk ezt a 4 hetet.

Sződy Ferenc, a Szekszárd Bad Bones:Egy nagyon fiatal, nagyon tapasztalatlan Wolves 2 ellen léptünk pályára szombaton. Rengeteg hibával játszottunk, de ez is elég volt most a győzelemhez. Ha a hibákat kijavítva, a lendületet megőrizve tudunk tovább haladni az alapszakaszban, akkor elérhetjük az idei évre kitűzött céljainkat.

 

A Bodri Pincészet Divízió I. további eredményei:

Újpest Bulldogs-Gladiators 12-27 (6-7, 0-14, 0-0, 6-6)
Pontszerzők: Juhász Zsolt, Kristóf Renátó, illetve Roják Richárd 3 TD, Váradi Péter 1 TD, Roják Richárd 2 PT, Szép Gábor 1 XP.

Zagyva Balázs, az Újpest Bulldogs vezetőedzője: A múlt héthez képest jobban összeszokott a csapatunk. A defense hozta ugyanazt, amit a Titans ellen, illetve az offense is kevesebb hibával játszott. Természetesen kell még pár meccs, hogy rendbe rázódjunk, de a játékosok is kezdenek hinni önmagukban és tudják már, mit kell csinálniuk. A szél az természetesen mind a két csapat irányítójának megnehezítette dolgát. A Renegades ellen már még jobbak leszünk, én úgy érzem.

Hutóczky Ádám, a Gladiators edzője: Minden mérkőzés után megpróbálja az ember friss élményekből táplálkozva megragadni a pozitív és a negatív momentumokat. A pozitívuma az összecsapásnak, véleményem szerint az, hogy túl vagyunk rajta, sikerült kínkeserves játékkal győznünk. A két magabiztos siker után talán túlzott önbizalommal léptünk pályára és a kezdeti sikertelenségek görcsössé tették a játékosokat –elsősorban támadó oldalon­, amit csak fokoztak a minket sújtó sorozatos bírói ítéletek. Az eddig remek passzjátékunk egyáltalán nem működött, amiben közrejátszhatott a rendkívül zord időjárás. Szerencsénkre futójátékkal tudtunk yardokat hozni, és a védelmük remek teljesítménnyel segítette ki a vasárnapi napon gyengélkedő támadókat. A következő Titans ellen vívandó meccsünkig mindenképpen rá kell jönnünk mi volt a probléma és ki kell javítani azokat, hogy újra az első két meccsen látható Gladiators lépjen pályára a hátralevő meccseken.

Forrás: http://mafsz.org – RSS