Buffon a Milanban? Pioli reagált a kérdésre

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője reagált azokra a pletykákra, amelyek szerint a klub vezetősége rövid távú szerződést ajánl a Parma kapusának, Gianluigi Buffonnak.

Pár nappal ezelőtt egy nem túl megbízható forrásnak tűnő olasz sportoldal arról számolt be, hogy Paolo Maldini, a klub technikai igazgatója kapcsolatba lépett Buffonnal. A forrás szerint a Milan egy 6 hónapra, azaz a szezon végéig szóló szerződéssel kereste meg a legendás kapust Mike Maignan elhúzódó felépülése miatt.

Piolit az Inter elleni Olasz szuperkupa mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón az újságírók megkérdezték a pletykáról és arról faggatták, hogy a Milannak valóban célpontja-e Buffon.

“Ez egy bomba… Folyamatban van a sérült játékosaink visszatérése. Amint mindenki teljesen felépült, akkor teljes lesz a csapatunk.” – reagált Pioli.

Az olasz tréner által használt kifejezés (bomba) arra utal, hogy Buffon összeboronálása a Milannal csupán a sajtó által kreált szenzációhajhász sztori, amelynek nincs igazságalapja és a célja a figyelem felkeltése.

Buffon a hónap végén fogja betölteni a 45. életévét és jelenleg az olasz másodosztályban szereplő Parma kapuját védi.