Bundesliga: a PSG védőjét szemelte ki a Bayern München! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München együttese a téli átigazolási időszakban szeretné leigazolni a PSG védőjét, Nordi Mukielét.

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

Thomas Tuchel, a Bayern München menedzsere már régóta hangoztatja, hogy a téli átigazolási időszakban mindenképp szeretne erősíteni a védelmén. A legfrissebb sajtóhírek szerint erre a célra a bajor sztárcsapat egyik legfőbb kiszemeltje a Paris Saint-Germainben futballozó Nordi Mukiele. A francia játékos nagy hasznára lehetne Tuchelnek, hiszen Mukiele a védelem közepén és jobb oldalán is otthonosan érzi magát, de ha a szükség úgy hozza, akkor a bal oldalon is el tudja látni a feladatokat. Az ügyet ráadásul az is előmozdíthatja, hogy Mukiele igen ritkán jut lehetőséghez a PSG-nél, amit jól mutat, hogy ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 10 meccsen csupán 484 percet tölthetett a pályán. A 26 éves játékos számára ráadásul nem is lenne ismeretlen a Bundesliga világa, hiszen korábban 4 évig az RB Leipzig meghatározó játékosa volt. A beszámolók alapján a PSG sem ragaszkodik feltétlenül Mukiele megtartásához, így a télen akár igen könnyedén meg is valósulhat a transzfer. A források szerint a Bayern a szezon második felére opciós vásárlási joggal kölcsönvenné az egyszeres francia válogatott hátvédet, amennyiben pedig elégedettek lennének a teljesímtényével, úgy 25 millió euró körüli összeg ellenében végleg meg is vennék a játékjogát.

Nordi Mukiele 2022 nyarán 12 millió euró ellenében került a Paris Saint-Germain együtteséhez. A klub színeiben azóta 35 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 4 asszisztot jegyzett. Szerződése 2027 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 12 millió euróra teszi a transfermarkt.

fociclub

A Bundesliga: a PSG védőjét szemelte ki a Bayern München! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.