Búr Zsolt és Cseh Veronika nyerték a veszprémi Cyclocross Magyar Kupafutamot

BringaSport – 2015.11.26 – Rekordlétszámmal és szinte a teljes hazai elit mezőny részvételével rendezték meg a dunántúli megyeszékhelyen a negyedik LOcarGO Pepperl+Fuchs Veszprém Cross versenyt. A veszprémi futam egyaránt a SuperCross és a Cyclocross Magyar Kupafutam második futama volt.

Eredménylista >>

A másfél napos verseny első délutánja a létszámot tekintve szolidan zajlott, az újdonságnak számító csapatverseny 8 együttes részvételével zajlott. A 9 körös versenyt egy román különítményt színesítette és közel hat perces előnnyel nyerte meg. Levezetésként pedig Gajdos Tamás beszélgetett Benkó Barbarával és Vinczeffy Zsolttal a cyclocross szakágról, és úgy általában a kerékpársport szakmai kérdéseiről.

Veszprem_promo (5 of 8)

A szervezők hangzatos ígéretekkel hirdették a versenyt, amit hiánytalanul be is tartottak: gyors és erőt igénylő pálya, értékes díjazás és gondos szervezés.

A szombaton megkezdődött román dominancia vasárnap is folytatódott, U19-ben és Master 1-ben is a keleti szomszédunkból érkeztek a dobogó felső fokára. A 3050 méteres pálya egy körének megtételéhez alig több mint 6 percre volt szüksége az elit győztes Búr Zsoltnak (Pilis Cross Country Club).

Veszprem_promo-0607

“Az idei szezonban főleg külföldi versenyeket terveztem, a veszprémire csak azért jöttem el, mert tudtam, hogy jó a szervezés. Örülök a jó versenyzésnek, hiszen egy kivétellel a hazai mezőny teljes krémje jelen volt. A pálya lendületes, ritmusos és kifejezetten gyors volt, nekem 28 km/h feletti lett az átlagom” – foglalta össze Búr a futamot.

Veszprem_promo-0620

Az idén útjára indított SuperCross Mini kategóriák úgy tűnik beváltották a hozzá fűzött reményeket, 31 kisgyerek indult az U11 és U13-as kategóriákban. Fontos lépése ez a sorozat rendezőinek, hiszen az utánpótlás elengedhetetlen a szakág fejlődése szempontjából.

Veszprem_promo-0562

“Az idei évben több újítást, mint például a csapatversenyt és a szakmai beszélgetést, hajtottunk végre, amit láthatóan örömmel fogadtak a résztvevők. A versenyben rengeteg munkánk van, aminek a visszaigazolása a versenyzők elégedettsége nyugtáz, hogy megérte” – mondta Tóth András a verseny főszervezője.

Az elit kategóriák leggyorsabbjai:

Férfi:
1. Búr Zsolt – Pilis Cross Country Club – 57:24
2. Pelikán János – Utensilnord Continental Cycling Team – 58:31
3. Buruczki Szilárd – Cube Csömör – 1:00:37

Nő:
1. Cseh Veronika – Alpinbike Team Endura Giant High5 – 48:38
2. Tache Marike – KTC SE – 1 kör hátrány
3. Götl-Zelenij Linda – 1 kör hátrány

Fotók: Lebidon.net

Forrás: www.bringasport.hu – RSS