Button fogja segíteni Hülkenberget a futamon?

F1

2016. július 3. vasárnap, 10:54

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: DPPI

Szokatlanul fest az F1-es Osztrák Nagydíj rajtrácsa, Nico Hülkenberg indul a második, Jenson Button a harmadik helyről. A Force Indiánál épp a McLaren lassúságától remélnek segítséget.

Az eső, valamint Nico Rosberg és Sebastian Vettel öthelyes rajtbüntetései felkavarták az Osztrák Nagydíj rajtrácsát: a pole-pozíciót szerző Lewis Hamilton mögül Nico Hülkenberg indul a második helyről, és talán ennél is nagyobb meglepetés Jenson Button harmadik rajtkockája, amely a McLaren-Honda együttműködés eddigi kiugróan legjobb starteredménye. Nehéz persze megmondani, hol zárhatnak a meglepetésemberek a 71 körös futam végén. A Force Indiánál mindenesetre örülnek, hogy épp Button következik mögöttük:

„Nagyon, nagyon izgalmas a helyzet, nekünk azonban realistának is kell maradnunk, és hűtenünk kicsit az izgatottságunkat. Egyértelműen erős top 10-es autónk van, de nem feltétlenül top 3-as” – fogalmazott Bob Fernley, a Force India csapatfőnök-helyettese a motorsport.com-nak. „A beállításaink jók a versenyre. Világos, hogy gyorsabb kocsik vannak mögöttünk, de bármi megtörténhet. Mindenekelőtt jól kell elindulnunk, megszilárdítani legalább a második helyet, aztán meglátjuk, mi történhet.”

„Minden a rajton fog múlni: ha Lewis jól indul el, mi pedig követni tudjuk őt, az rendben van, ha le tudjuk nyomni valahogy, meg fogjuk tenni. Jenson a harmadik helyről indul, feltarthat néhány embert, ezzel pedig egy kis előnyhöz juthatunk” – beszélt Button szerepéről Hülkenberg futamának elején. „Nem hiszem, hogy valószerű lenne azon gondolkodni, hogyan győzhetjük le Lewist. Meg kell várni a verseny alakulását, a rajtoknak óriási hatásuk lesz. Számunkra a kulcs bizonyos tekintetben Jenson.”

Nico Hülkenberg legjobb Force Indiás rajtpozícióját elsősorban a Q3-ban meghozott jó döntésnek köszönhette, ő váltott ugyanis leghamarabb száraz pályás abroncsokra: „Ebben az esetben 50-50 százalék volt a versenyző és csapat döntése. A bokszfal a slickekre való cserét javasolta, Nico pedig a köre utolsó részén egyezett bele, és jött ki. Így egy plusz körünk volt, hogy felmelegítsük az abroncsokat” – magyarázta Fernley.

Forrás: www.formula.hu – RSS