Button: Pontosan erre van szüksége az F1-nek!

F1

2015. szeptember 19. szombat, 17:10

Szerző: Balogh Tamás; Fotó: McLaren Honda

A McLaren-Honda brit versenyzője szerint rendkívül jót tesz a sportnak a Mercedesek meglepő gyengélkedése az F1-es Szingapúri Nagydíjon. Button a saját időmérőjével már nem volt ennyire elégedett.

Jól mutatja, hogy a 2015-ös szezon egyértelműen legizgalmasabb időmérő edzését rendezték ma Szingapúrban, hogy Jenson Button elsőként nem is a saját eredményére, hanem az élmezőny váratlan alakulására tért ki a nap végén:

„Ez nagyszerű, pontosan erre van szüksége a sportnak!” – idézi a 2009-es világbajnok szavait a motorsport.com. „Ez a hétvége nagyon fontos a Formula-1 számára. Nem lehet elvitatni a Mercedes érdemeit, hiszen remek munkát végeztek idén – olyat, amire más csapat nem volt még képes ebben az évben. Ez a verseny, amikor 1,3 másodperc a lemaradásuk, jót teszt a sportnak, és talán magának a Mercedesnek is, hiszen végre van kihívójuk, és ez mindig hozzáad az élvezeti értékhez.”

Button_Szingapúr_McLaren

„Nagyszerű hír ez, és remélem, folytatódni fog, bár kissé bizonytalan vagyok: szerintem Suzukába érve a Mercedes ismét egy másodperccel gyorsabb lesz mindenkinél, de mindenki élvezze ki ezt, amíg tart, és én is figyelni fogom őket, miközben a mezőny sűrűjében autózom majd” – nevetett a McLaren versenyzője.

Button a saját kvalifikációjával már kevésbé volt elégedett, hiszen bár túljutott az első etapon, a másodikban végül nem tudott ellépni az utolsó helyről, így a 15. rajtkocka lesz az övé a vasárnapi versenyen. „Az időmérő nem úgy alakult, ahogy azt reméltem: a Q2-ben a használt gumin jól éreztem magam, az új szett abroncson viszont mindenhol alulkormányzottá vált a kocsi, aztán pedig jött Sainz esete. De nem leszek túl ideges, amikor ágyba kerülök” – fogalmazott a brit.

A rutinos pilóta nem számít nagy meglepetésre csapatáról a holnapi futamon, ugyanakkor tudja, hogy a szűk utcai pályán bármi megtörténhet: „Tempóból nem fogunk a pontokért küzdeni, de ez egy olyan hely – ellentétben Monacóval –, ahol lehet előzni, és rendre több kockázatot vállalunk. Balesetek is történhetnek, ezért okosan kell hozzáállnunk a holnapi futamhoz: a stratégia fontos szerephez juthat.”

Forrás: www.formula.hu – RSS