Calabria: „Célunk, hogy trófeákat nyerjünk”

Davide Calabria, a Milan csapatkapitánya elmondta, hogy hullámzó szezonon vannak túl és számos nehézséggel illetve hátráltató tényezővel kellett szembenézniük, azonban elérték a végső célkitűzést és a Juventus elleni győzelemnek köszönhetően matematikailag is biztos, hogy BL-induló helyen zárják a bajnokságot.

„A Bajnokok Ligája-indulás elérése volt a célunk. Úgy érkeztünk ide, hogy pozitív eredményt érjünk el és ezen a napon el akartuk végezni a munkát és lezárni a történetet. Megérdemeltük, amit elértünk. Mondanom sem kell, hogy mindannyian örülünk. Kulcsfontosságú volt számunkra, hogy megnyerjük ezt a meccset egy ilyen hullámzó szezon után. Ez a megfelelő zárása mindennek. Viszonylag kevésbé érdekelnek minket más klubok és az a fontos, hogy minden egyes nap csak saját magunkra és arra koncentráljunk, amit csinálunk.” – mondta Calabria.

„Ugyanúgy tudom megítélni ezt a szezont, ahogy az edző. Ha mindent beleadsz – ahogy mi is tettük ebben az idényben – a Bajnokok Ligája sok energiát kivesz a játékosokból fizikálisan és mentálisan is, Idén az elődöntőig jutottunk a BL-ben, ami egyértelműen hatással volt a bajnoki formánkra. Egyértelmű, hogy nem a legjobb formánkat hoztuk számos mérkőzésen ebben a szezonban, de nem szabad megfeledkeznünk az olyan hátráltató tényezőktől, mint például Mike [Maignan] hosszú kihagyása, a sérülések és a szezon közepén megrendezett világbajnokság hatása. Ez egy türhető szezon volt, de végül sikerült elérni a célunkat. Nem lehet természetesnek venni, hogy minden évben megnyerjük a Scudettót. Gratulálunk a Napolinak a bajnoki címhez és a hihetetlen szezonjukhoz. Az volt a célunk, hogy kvalifikáljuk magunkat a Bajnokok Ligájába és ezt sikerült elérni, valamint minden várakozást felülmúlva a legjobb négyben végeztünk a BL-ben. A játékoskeretünket tekintve ez egy hihetetlen eredménynek számít. Boldogok vagyunk, összességében ez egy pozitív szezon volt.”

„Gólpassz? Épp az előbb néztem vissza a felvételt… Mindannyian tudjuk, hogy Oli fantasztikus a tizenhatoson belül. Nyilván jó labda volt, de hozzá kellett tennie a magáét a gólhoz. Szezon? Ez az idény megmutatta, hogy minden mérkőzés fontos. Van némi hiányérzetünk, mert voltak nehézségek és ezek által fejlődni fogunk jövőre. Még egy év tapasztalatot szereztünk. Láttuk, hogy milyen jó érzés messzire jutni a versenysorozatokban és az a célunk, hogy trófeákat nyerjünk.”

„A Milannál mindig magasabbra kell tenni a lécet és nagyobb célkitűzésekért kell versenyezni, hogy trófeákat nyerjünk. Ez a nyár nagyon fontos lesz számunkra.”

„Mercato? Nem az én tisztem megítélni az átigazolásokat. De Ketelaere? Charles tehetséges játékos. A klub sok pénzt fizetett érte, mert láttak benne valamit. Megértem egy olyan fiatal srác nehézségeit, aki gyengébb bajnokságból érkezett és valószínűleg szenvedett a nyomástól. Remélem, hogy a nyáron felszabadulttá tud válni, visszanyeri az energiáját és a lehető legjobb formában lesz a következő szezonra.”