Caldara: “Az én hibám, ha valami nem működött”

Mattia Caldara sajnálja, hogy a Milannál nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket és a kudarca ellenére köszönettel tartozik a klub vezetőségének.

Caldara milánói kalandja rendkívül balszerencsésen sikerült. Az olasz középhátvéd 2018 nyarán érkezett Gonzalo Higuaínnal együtt a Juventus együttesétől. Gyakorlatilag egy játékoscserében állapodtak meg a klubok, így Caldara a Milanhoz, míg Leonardo Bonucci a Juventushoz szerződött. A transzfer értékét 35-35 millió euróban határozták meg.

A 25 éves középhátvéd másfél év alatt mindössze 2 tétmérkőzésen lépett pályára a Milanban, ráadásul a Serie A-ban egyetlen percet sem játszott piros-fekete mezben. Caldarát előbb izomsérülés és Achilles probléma, majd térdszalag-szakadás hátráltatta a játékban. A felépülése után nem kapott lehetőséget a Milan első csapatában és a klub januárban kölcsönadta a nevelőegyesületének, az Atalantának.

Caldara szomorúan tekint vissza a Milannál töltött időszakára és úgy érzi kudarcot vallott.

“Életemben először nem tudtam visszafizetni egy klubnak a belém vetett bizalmat. Ez nagyon fájó számomra, vereséget szenvedtem. Még mindig sokat gondolok erre, de tudom, hogy félre kell tennem. Elég volt egy ilyen nehézségekkel teli másfél év. Mindig köszönettel tartozom a Milannak. Ha valami nem működött, az az én hibám volt.” – mondta Caldara.

A játékos eddig 3 mérkőzésen játszott az Atalanta színeiben a januári visszatérése óta.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS