Capello: “Leao a világ egyik legjobbja lehet”

Fabio Capello, a Milan történetének egyik legsikeresebb edzője szerint élmény nézni Rafael Leao játékát és a benne rejlő potenciálnak köszönhetően a világ egyik legjobb játékosa válhat belőle.

A portugál válogatott támadó ott folytatja, ahol az előző idényben abbahagyta. Leao az idei szezonban 6 tétmeccsen 3 gólnál és 3 gólpassznál jár a Milan színeiben és oroszlánszerepet vállalt abban, hogy a piros-feketék az előző fordulóban megnyerték a milánói derbit. Leao két fantasztikus gólt szerzett az Inter ellen és egy gólpasszt is kiosztott a 3-2-re megnyert meccsen. Capello szerint a 23 éves támadó miatt is érdemes jegyet váltani a Milan mérkőzéseire.

“Leao játékát nézve megéri jegyet vásárolni a mérkőzésekre. Egészen hihetetlen volt, amit a második gólnál csinált. Ütemet váltott a labdával, megindult és otthagyta a védőket. Minden mozdulatát nagy harmónia övezi, mindezt erőlködés nélkül és az ellenfél képtelen lekövetni a mozgását. Csodálatos, amikor így játszik. Rafa hihetetlen tehetséggel rendelkezik, egyedi játékstílusa van és gólokat is szerez.” – fogalmazott Capello.

“A gyorsaságával, a technikai képzettségével és a benne rejlő potenciállal Leao a világ egyik legjobb játékosává válhat. Minden mérkőzésen meg kell mutatnia a kvalitását és nem csak akkor, amikor úgy dönt.”

Capello a nyilatkozatában kitért Sandro Tonali fejlődésére is.

“Sandro egy kiváló játékos. Mindent véghez tud vinni: erős, jól védekezik és remekül lát a pályán.”