Capello szavai Pioli taktikájáról és a Milanról

Fabio Capello szerint Theo Hernándeznek és Rafael Leaónak köszönhetően a Milan rendelkezik Európa egyik legjobb balszárnyával, valamint kitért Stefano Pioli taktikai változtatására, a stabil védelemre és a Scudettóért folyó versenyfutásra is.

“Pioli a Napoli ellen taktikai rendszert váltott és nyert. Ha nem sikerül, ez nagy kockázattal járt volna. Ki kell mondani egyszer s mindenkorra: nem lehet mindig ugyanúgy játszani. Vannak bizonyos ellenfelek, akiket tanulmányozni kell, fel kell mérni az erősségeket és kihasználni a gyengeségeket. Olyan ez, mint egy csata, amelyre fel kell készülni. Előfordul, hogy nem mindig sikerül megvalósítani azt, amire felkészültél, de ha jó az elképzelés, akkor a játékosok követni fognak.” – mondta Capello a Gazzettának.

“Piolinak nem mindig volt lehetősége a legjobb csapattal felállni. Sok játékosa hiányzott és csak foltozgatni tudott. A legjobban az lepett meg, hogy a csapat Simon Kjaer nélkül is nagyon jól védekezik. Romagnoli felépült, míg Kalulu megbízható középhátvéddé vált. Leao? A Napoli ellen nem mindig zárt vissza a középpályára. Ő egy nagyszerű játékos, szórakoztató és egyedül is képes helyzetet kialakítani, de az utóbbi időben kicsit öncélúbbnak tűnik számomra. Ez talán amiatt van, hogy görcsösen törekszik a gólszerzésre.”

Capellót arról is kérdezték, hogy a Milan lenne-e a leggyengébb csapat a Scudettóra pályázó együttesek közül.

“Nem hinném. A klub egy nagyszerű kapus helyére egy másik nagyszerű kapust igazolt. Szép, lendületes és minőségi középpályájuk van, főleg, ha Kessiének sikerül visszanyerni a tavalyi formáját vagy meg tudja ismételni a Napoli elleni teljesítményét. Továbbá ott van a balszárny, ami az egyik legjobb Európában.”

“Teljes kerettel a Milan szép és ötletes futballt tud játszani. A nagycsapatok ellen is rendre jól teljesítettek és sok pontot szereztek. Továbbra is az Inter tűnik favoritnak, mert komplettebb csapatuk van. A Milannak ilyen sok fiatal játékossal ingadozóbb a teljesítménye.”

“A taktika és mindenekelőtt a kvalitás, ez a két dolog jelenti a különbséget. Maldini és Massara jó munkát végzett és a jövőt építették: előre tekintettek és kockáztattak, hiszen Leao sem ingyen érkezett…”