Castillejo megszerezte első gólját Milan mezben

Samu Castillejo boldogan nyilatkozott a Sassuolo elleni mérkőzést követően, ugyanis győzött a csapat, emellett megszerezte első gólját a Milan színeiben.

Castillejo a nyáron érkezett a spanyol élvonalbeli Villarreal együttesétől és eddig nagyszerű benyomást keltett a játékával. A 23 éves spanyol szélső vasárnap kényszerből hamis kilencesként kezdett a Sassuolo ellen és meglőtte első gólját a Milanban.

“Nagyon örülök az eredménynek, a győzelemnek és a három pontnak, amely nagyon fontos volt. A legutóbbi három mérkőzésen nem voltunk jók, de legyőztük a Sassuolót és fontos pontokat szereztünk. Boldog vagyok a gólom miatt, hogy segíthettem a csapatnak. Csatárposzt? Meg kell szoknom, mivel ez volt az első alkalom, hogy hamis kilences pozícióban játszottam. Az edző ezt kérte tőlem és erre volt szükség.” – mondta Castillejo.

“Higuaín sérült volt és Cutronénak is voltak problémái a bokájával, így az edző megkérdezte tőlem, hogy játszottam-e már valaha ebben a pozícióban. Valójában ez volt az első, de az a legfontosabb, hogy minden rendben ment. Ez egy nehéz mérkőzés volt és egy jó csapatot győztünk le. A meccs után boldogságot éreztem a gól, a győzelem és a jó teljesítmény miatt. Kedvenc posztom? Az az igazság, hogy az elmúlt három évben a jobb oldalon játszottam, de számomra ugyanolyan, akár a bal, akár a jobb oldalon játszom vagy éppen középen.”

“Gattuso egy nagyon különleges ember, ugyanúgy élvezi a futballt, mint amikor játékos volt. Soha nem áll meg az edzéseken. Sokat viccelődik velünk, de rengeteget segített nekem. Higuaín? Mindig képes megnevettetni a csapattársait és a pályán kívül egy hihetetlen ember. Ő egy egyedülálló játékos és minden nap láthatjuk a minőségét az edzéseken. Tudja, hogy mennyire fontos számunkra és boldogan dolgozunk vele minden nap. Természetesen egy kicsit csalódott, mert az elmúlt két meccsen nem játszott, de már felépült és ma velünk edzett.”

Paolo Maldini korábban azt mondta Castillejóról, hogy ő lehet a szezon egyik meglepetése.

“Maldini szavai büszkeséggel és örömmel töltenek el. Sokat jelent hallani ezeket a szavakat egy bajnoktól. Mindig mindent beleadok a klubért, hogy megerősítsem a szavait. Vezetőség? Az üzenet világos és Leonardo egyértelműen elmondta nekünk, hogy pozitív mentalitásra van szükség minden alkalommal, amikor pályára lépünk.”

“Nagyon jól kijövök a csapattársaimmal, mivel sok spanyol és argentin játékos van a csapatban, így könnyű volt beilleszkednem. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek és segíthetek a csapatnak. Következő mérkőzés? Fejlődnünk kell és meg kell próbálnunk Európában is jól teljesíteni. Kemény mérkőzés lesz az Olympiacos ellen és győzni akarunk.”

A találkozó lefújása után Ignazio Abate is nyilatkozott. Az olasz jobbhátvéd a meccs első félidejében óriásit mentett a 16-oson belül, megakadályozva a Sassuolót a gólszerzésben.

“Nem volt könnyű számomra a mérkőzés. Nincs sok kedves emlékem ebben a stadionban. Fontos volt a győzelem. Azt gondolom, hogy a helyes úton vagyunk. Nagyon akartuk a három pontot és ezzel a keménységgel illetve elszántsággal kell játszanunk az egész szezonban. Mentés Di Francesco elől? Szerencsém volt, mert akár öngólt is szerezhettem volna. Gattuso? Jó a kapcsolatom vele, régóta ismerjük egymást. Nagy felelősséget érzek. Biztos vagyok benne, hogy jó szezonunk lesz. A jövőm? A szerződésem a szezon végén lejár, de egészen az utolsó mérkőzésemig tisztelni fogom ezeket a színeket.”

A két gólt szerző Suso szavai a meccs után: “Nagyon boldog vagyok. Két egymást követő mérkőzésemen próbáltam minden áron gólt szerezni és vasárnap kicsit több szerencsém volt, a második gólnál is. Nagyon örülök, de a legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot. Fontos játékosnak érzem magam. Hiányzott Higuaín és csatár nélkül játszottunk, de Samu kiváló mérkőzést játszott, ahogy Calhanoglu is. Nem volt könnyű, mivel a Sassuolo jól játszott az első félidőben. Gattuso? A csapat egységes az edző vezetésével. Ő egy jelenség és nagyon sokkal tartozom neki.”

The post Castillejo megszerezte első gólját Milan mezben appeared first on AC Milan Club Budapest.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS