Céklaleves – Egészségséfünk receptje

Amikor Lengyelországban jártam, megkóstoltam a céklalevesüket. Elsőre kicsit furcsa volt, de ahogy kóstolgattam, egyre jobban ízlett, és azon tanakodtam, itthon hogyan tudom elkészíteni. Nézegettem recepteket, majd átalakítottam őket úgy, hogy a legjobban hasonlítson ahhoz, amit én ettem.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 2 db közepes cékla
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 0,8 dl húsleves alap lé
  • 1 evőkanál reszelt torma
  • 1 csomag ravioli vagy tortellini

A céklát, sárgarépát, fehérrépát megtisztítjuk, egyforma nagyságú darabokra vágjuk és feltesszük az alap lével és a tormával főni. Ha szükséges, akkor még sózhatjuk. Közben kifőzzük a tortellinit vagy raviolt. Ha megfőtt a cékla, és szép vörös színe van a lének, akkor leszűrjük, és a meleg levest a raviolival tálaljuk.

Céklaleves - Egészségséfünk receptje

Tipp! Ha valaki szeretné sűrűbbre, akkor pépesítsen a visszamaradt céklából és zöldségekből, és adja hozzá a léhez. Van, aki tejfölt is ad hozzá.

Jó tudni! Ennek a levesnek igen alacsony a tápértéke. Ha nem szeretnénk ezt „elrontani” tésztával, akkor tálaljuk a benne főtt céklával és zöldségekkel.

Még több egészséges recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Cékla

Fehérrépa

Sárgarépa

Tyúkhúsleves

Energia

43 kcal

75 kcal

41 kcal

71 kcal

Fehérje

1,6 g

1,2 g

0,9 g

5,3 g

Zsír

0,1 g

0,3 g

0,2 g

40 g

Szénhidrát

9,5 g

17,9 g

9,5 g

3,3 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS