A legjobb negyedik

Megszerezte a huszonötödik helyet a magyar ifjúsági tollaslabda-válogatott a limai világbajnokság csapatversenyében. A helyosztón Szlovéniát győzte le Jaszen Boriszov együttese. Az aranyérmet Kína hódította el.

Pusztai Viola Nem adta olcsón a bőrét Szlovénia, de így is három meccsen dőlt el a 25. hely sorsa a magyar csapat javára a limai ifjúsági tollaslabda-világbajnokságon. A csapatverseny utolsó napján Pytel Bence és Madarász Réka vegyes párosa lépett először pályára a Nika Arih, Miha Ivanić kettős ellen, és az első szettet minimális különbséggel, de hozta 21-19-re. A másodikban az ellenfél jobbnak bizonyult (21-15), így jöhetett a döntő játszma, amely a lehető legkisebb különbséggel (23-21) ismét a magyaroké lett.

Kína nyert

Kína nyert

Szenjai Balázs úgy kezdte az egyesét Martin Cerkovnik ellen, hogy azt hihette az ember, sima két szettes győzelem lesz. A 21-14-re megnyert első szett után azonban a másodikat ugyanolyan különbséggel elvesztette. A harmadikban aztán ismét felülkerekedett, és 21-15-re hozta. A meccsel együtt.

Sándorházi Vivien már a 2-0-s vezetés birtokában ragadott ütőt Nastja Stovanje ellen, és nagyon nem szeretett volna „túlórázni”, mint a társak: a 21-17-re megnyert első szett után, a másodikat 22-20-ra hozta.

Győzelme a csoportnegyedikek rangsorában a legjobb helyezést érte.

A döntőt Kína és Indonézia csapata vívta, utóbbi szettet sem tudott nyerni, így kijelenthető:  a kínaiak nemcsak az asztaliteniszt uralják… A harmadik helyet Tajvan szerezte meg, Japán 3-0-s legyőzésével, a legjobb európai csapat a hetedik helyen végző Dánia lett.

A világbajnokság a mai szünnap után az egyéni versenyszámokkal folytatódik.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS