Cell-Cup 2016: Ezrek mérkőznek Veszprémben

Veszprém – 28 ország 167 csapat regisztrálta magát Magyarország legnagyobb kézilabda fesztiváljára, a Veszprémben és környékén, augusztus 7-13 között megrendezésre kerülő, idén XX. jubileumát ünneplő Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztiválra.

logo

A 20 éve Celldömölkről – innen a név – indult kézilabda fesztiválnak Pápa után, 2005 óta Veszprém ad otthont. Az évek során egyre nagyobbá és népszerűvé váló fesztiválra idén az előző éveket is meghaladó nevezésszám érkezett. A 28 országból érkező 167 csapat 5 korosztályban, összesen 10 férfi és fiú, illetve női és lány kategóriában mérkőzik majd meg. Magyar és európai klubok mellett többek között egyiptomi, hongkongi és tajvani csapatok is képviseltetik magukat. Neves klubcsapatok mellett nemzeti csapatok felnőtt és utánpótlás játékosai is megmérkőznek az 5 napon át zajló, napi több mint száz mérkőzésen. 4 veszprémi sportcsarnok mellett Alsóörs, Ajka, Balatonfüred, Pápa és Várpalota további 7 helyszínén küzdenek majd a játékosok.

A legjobb csapatok az elődöntőket és a döntőket a méltán híres Telekom Veszprém csapatnak is otthont adó Veszprém Arénában játsszák, a Bajnokok Ligája izgalmas összecsapásait idéző környezetben és hangulatban. A mérkőzéseket az Európából érkező 15 nemzetközi, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség által delegált 25 bírópáros vezeti.

A Cell-Cup nem csak egy kézilabda fesztivál. A világ minden tájáról érkező játékosok, a különböző kultúrák találkozása nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy a sport mellett a Cell-Cup egyfajta kulturális fesztivál is legyen. Szabadidős programok, fesztiválcentrum, impozáns, több ezer főt megmozgató, a Veszprém Arénában zajló nyitó- és zárófesztivál színesíti az eltöltött napokat. A helyezett csapatok oklevelet, érmet és kupát kaphatnak, a legjobbak pedig értékes sportfelszereléssel gazdagodnak.

Minden kategória legjobb játékosa különdíjban, míg a legsportszerűbb, a nyitógálán legjobb hangulatot teremtő valamint a legszebb népviseletben megjelenő csapat is díjazásban részesül. „Az idei Cell-Cup az elmúlt évek jó hagyományait és megszokott magas színvonalát igyekszik továbbvinni. A Cell-Cup Európa egyik legnagyobb kézilabda fesztiválja jó meccsekkel, megannyi programmal, ahol a kézilabda sport szerelmesei hat fantasztikus napot tölthetnek el együtt. A szakmaiság, a felkészülés, a sportszakmai beszélgetések, az izgalmas mérkőzések, elődöntők és döntők mellett fantasztikus programok, karneváli hangulat, szórakozás várja a sportolókat, csapatvezetőket, szülőket, nézőket – egyszóval mindenkit, mert a Cell-Cupon nincsenek vesztesek!” – Mondta el Süle Nándor, a fesztivál ötletadója és főszervezője.
Az érdeklődők számára mérkőzések többsége ingyenesen látogatható, de azoknak sem kell elkeserednie, akik a távolból, otthonról követnék az eseményeket, hisz a rendezvény weboldalán elérhető LiveScore rendszer és élő közvetítés erre is lehetőséget fog kínálni.