A cézár saláta nálunk nagy kedvenc. Ha nincs időm, akkor kész salátaöntet szoktam használni, de ennél sokkal finomabb a házilag készített dresszing. Próbáljuk ki, megéri.
Hozzávalók:
– 2 tojás sárgája
– 4 evőkanál olaj
– 1 kávéskanál dijoni mustár
– 1 gerezd fokhagyma
– só, bors
– 1 evőkanál reszelt parmezán
– 1 evőkanál citromlé
A cézár öntetnek is rengeteg verziója létezik. Ez irányadó, érdemes egyszer kipróbálni, és ha valami túl sok, vagy kevés az ízlésünknek, akkor lehet az arányokon változtatni. Először a tojás sárgáját kikeverjük, majd hozzáadjuk a mustárt. Ezután következik az olaj, aminél fontos, hogy nagyon kis adagokban, lassan adjuk hozzá. Krémes állagúnak kell lennie. Amikor ezzel megvagyunk,, akkor jöhet az összes többi hozzávaló. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
Tipp! Aki szereti, egy kevés Worchestershire szószt is adhat hozzá (1/2 evőkanálnyit).
Jó tudni! Mivel nyers tojást tartalmaz, ezért nagyon fontos, hogy a tojás friss legyen.
Tápérték (100 g)
Tojás sárgája |
Mustár |
Étolaj |
Parmezán |
|
Energia |
322 kcal |
90 kcal |
900 kcal |
392 kcal |
Fehérje |
15,9 g |
6 g |
0 g |
35,8 g |
Zsír |
26,5 g |
4,7 g |
100 g |
25,8 g |
Szénhidrát |
3,6 g |
6 g |
0 g |
3,2 g |