Cézár öntet házilag – Egészségséfünk receptje

A cézár saláta nálunk nagy kedvenc. Ha nincs időm, akkor kész salátaöntet szoktam használni, de ennél sokkal finomabb a házilag készített dresszing. Próbáljuk ki, megéri.

Hozzávalók:

–       2 tojás sárgája

–       4 evőkanál olaj

–       1 kávéskanál dijoni mustár

–       1 gerezd fokhagyma

–       só, bors

–       1 evőkanál reszelt parmezán

–       1 evőkanál citromlé

Cézár öntet házilag - Egészségséfünk receptje

A cézár öntetnek is rengeteg verziója létezik. Ez irányadó, érdemes egyszer kipróbálni, és ha valami túl sok, vagy kevés az ízlésünknek, akkor lehet az arányokon változtatni. Először a tojás sárgáját kikeverjük, majd hozzáadjuk a mustárt. Ezután következik az olaj, aminél fontos, hogy nagyon kis adagokban, lassan adjuk hozzá. Krémes állagúnak kell lennie. Amikor ezzel megvagyunk,, akkor jöhet az összes többi hozzávaló. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

Tipp! Aki szereti, egy kevés Worchestershire szószt is adhat hozzá (1/2 evőkanálnyit).

Jó tudni! Mivel nyers tojást tartalmaz, ezért nagyon fontos, hogy a tojás friss legyen.

Tápérték (100 g)

Tojás sárgája

Mustár

Étolaj

Parmezán

Energia

322 kcal

90 kcal

900 kcal

392 kcal

Fehérje

15,9 g

6 g

0 g

35,8 g

Zsír

26,5 g

4,7 g

100 g

25,8 g

Szénhidrát

3,6 g

6 g

0 g

3,2 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS