Conte visszatér Olaszországba, ennél a csapatnál vállal munkát – sajtóhír

Azok után, hogy az elmúlt hetekben több csapattal is hírbe hozták, úgy tűnik, hogy végérvényesen eldőlt a rutinos olasz szakember jövője…

(Photo by James Gill – Danehouse/Getty Images)

A Tuttomercatoweb információi szerint a Napoli vezetősége mindenben megállapodott Antonio Contéval, akit hamarosan kinevezhetnek a csapat új vezetőedzőjének, miután a felek hároméves szerződést készülnek megkötni egymással.

Az 54 esztendős leccei származású tréner azelőtt 2016 és 2018 között volt a Chelsea mestere, amikor az első évében bajnoki címet, a másodikban FA-kupát nyert az együttessel, ám a bajnoki ötödik helyezés miatt távoznia kellett. Azóta Conte olasz bajnoki címhez segítette az Intert a 2020-2021-es évadban, legutóbb pedig a Tottenham edzőjeként tevékenykedett, a londoniaktól való 2023 márciusi távozása óta azonban sehol nem vállalt szerepet.

Az idényt címvédőként kezdő Napolit a 2023-2024-es szezonban három különböző edző irányította, Rudi Garcia és Walter Mazzarri egyaránt idejekorán lapátra került, Francesco Calzona pedig csak az évad végéig vállalta a megbízást.

A portál úgy tudja, hogy Conte fizetése az új állomáshelyén szezononként 6.5 millió euró lesz, melyet különböző teljesítménybónuszokkal egészíthet ki.

fociclub

A Conte visszatér Olaszországba, ennél a csapatnál vállal munkát – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.