Conti a sérüléséről, a válogatottról és a Serie A-ról

A sérülésből lábadozó Andrea Conti biztos abban, hogy a csapatnak sikerül kiharcolnia a Bajnokok Ligája-indulást a következő szezonra.

A 23 éves védő a nyáron szerződött a Milanhoz az Atalanta együttesétől, azonban csupán 5 tétmérkőzésen lépett pályára piros-fekete mezben, ugyanis szeptemberben az egyik edzésen elszakadt az elülső-keresztszalagja a térdében.

“Az első 15 nap nagyon nehéz volt. Azt mondták, hogy pihennem kell, éjszakánként nem tudtam aludni. A legnagyobb fájdalmam a sérülést követő 3 percben volt. Hogyan telnek a napjaim? Reggel Milanellóba érkezem és 9:30-tól zajlik a kezelés. Megtanultam, hogy a pihenés milyen sokat jelent. Mindig is erős embernek tartottam magam és a műtét után rájöttem, hogy ez tényleg így van. Természetesen nagyon hiányzik a futball, 23 évesen tudod, hogy a labdarúgás a legcsodálatosabb dolog.”

“Nyugodtnak, makacsnak és alázatosnak tartom magam és nagyon kötődöm a családomhoz. Nem szégyellem, ez egy Juventino család és amikor kicsi voltam, én is a Juventusnak szurkoltam. Most mindannyian Milan szurkolók vagyunk még akkor is, ha van egy Arturo nevű tacskónk, aki Vidal miatt kapta a nevét.” – mondta Conti.

“Olasz válogatott? Biztos voltam benne, hogy sikerül kijutni a világbajnokságra. Válság? Nem. Erősek vagyunk, jó csapatunk van kiváló fiatal játékosokkal: Romagnoli, Rugani, Donnarumma, Caldara, Spinazzola, Gagliardini, Bernardeschi, Chiesa és ott van Belotti, Immobile és Verratti is. A fiatal játékosoknak játszaniuk kell és előfordul, hogy hibáznak. Néhány évvel ezelőtt a harmadosztályba mentem és most csodálkozom, hogy mi értelme van annak, ha egy játékos a Primavera csapattól a Serie A kispadjára megy.”

Conti beszélt az olasz U21-es válogatottat irányító Luigi Di Biagióról is.

“Talán ő volt az első, aki hitt bennem. Kezdetben nem játszottam az Atalantában, de ő mégis meghívott a korosztályos válogatottba. Öt hónappal ezelőtt, az U21-es Európa-bajnokság után is köszönetet mondtam neki. Ancelotti? Ő tudja, hogyan kell bánni a fiatal játékosokkal. Tökéletes lenne, de meg kell várnunk az Olasz Szövetség döntését.”

“Klubváltás? Az ügynököm beszélt a Napoliról és a Chelsea-ről is, de az igazi alternatíva az Inter volt. A Milan érdeklődése nagyobb volt, ezért döntöttem így. Biztos vagyok benne, hogy a csapat kilábal a hullámvölgyből. Időbe fog telni, de sikerülni fog kiharcolni a Bajnokok Ligája indulást. A Juventus és a Napoli a mezőny előtt jár, az Inter nagyon jól kezdett és ott van a Roma illetve a Lazio. Harcolni fogunk velük.” – tette hozzá.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS