Conti csatlakozott a Parmához – HIVATALOS

Andrea Conti három és fél év távozott a Milanból és a Parmához szerződött.

A 26 éves jobbhátvéd kedden elbúcsúzott a csapattársaktól Milanellóban, miután a Milan és a Parma mindenben megállapodott a klubváltásáról. Conti szerdán sikeresen teljesítette az orvosi vizsgálatokat, majd aláírta a szerződését és most a bejelentés is megtörtént.

A Parma a hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2021 nyaráig kölcsönvette Contit a Milantól és bizonyos feltételek teljesülésével vásárlási kötelezettsége lesz a kölcsönszerződés lejárta után. A parmai alakulat közleménye szerint a klub már megállapodott Contival egy 2025. június 30-ig szóló szerződésről.

A Milan megerősítette Conti távozását és sok sikert kívánt neki a jövőbeli pályafutásához.

Sajtóhírek szerint a kölcsön után a Parma 7 millió eurót fog fizetni a Milannak az olasz jobbhátvédért.

Conti 2017 nyarán szerződött a Milanhoz az Atalantától mintegy 24 millió euróért. Akkoriban az egyik legjobb játékos volt a posztján Olaszországban, azonban rendkívül balszerencsésen alakult a milánói karrierje. Rögtön az érkezése után elszakadt a térdszalagja, aztán másodszor is meg kellett operálni ugyanazt a térdét. Az olasz játékos az előző idényben még rendszeresen tagja volt a kezdőcsapatnak, viszont az idei szezonban mellőzött lett, különösen Davide Calabria kiváló formája miatt.

Három és fél év alatt összesen 51 tétmérkőzésen viselte a Milan mezét.