Conti szerint a pozitív gondolkodás a legfontosabb

Andrea Conti, a Milan olasz jobbhátvédje elmondta, a körülötte lévő emberek és a rajongók adnak neki erőt ahhoz, hogy egy ilyen nehéz periódus után talpra álljon.

Conti milánói pályafutása nagyon balszerencsésen indult, ugyanis az előző szezon elején az egyik edzésen elszakadt a keresztszalag a térdében. Ezt követően meg kellett operálni és fél év kihagyás várt rá. Áprilisban közel állt a visszatéréshez, azonban rásérült a térdére és ismét megműtötték.

A 24 éves olasz játékos az elmúlt hetekben folytatta a rehabilitációt és hétfőn már ő is ott volt Milanellóban a felkészülési időszak kezdetekor. Conti szerint a pozitív gondolkodás az egyik legfontosabb szempont egy ilyen nehéz időszak átvészelése esetén.

“Egész nyáron edzhetek, mivel az orvosok és a fizioterapeuták beleegyeztek. Edzésben kell lennem, különösen két súlyos sérülés után. Csak 10 napos nyaralásom volt és szükség volt a feltöltődésre. Pozitívan kell gondolkodni egy ilyen időszak átvészeléséhez. Szinte mindig itt vagyok Milanellóban. Szeretek itt lenni a csapattársaimmal és együtt edzeni. A szakácstól kezdve egészen a sportigazgatóig mindenki megmutatta, hogy mennyire törődnek velem és ez erőt ad nekem a kitartáshoz illetve ahhoz, hogy a lehető legjobban folytassam a felépülést.” – mondta Conti a MilanTV mikrofonjainak.

“Nagyszerű itt lenni. Nagyon jól kijövök a csapattársaimmal és a nyári szünet alatt is tartottam velük a kapcsolatot. Olyanok számomra, mintha a testvéreim lennének és hosszú ideje ismerném őket. Boldog vagyok, hogy ilyen csapattársaim vannak. Gattuso? Az edző nagyon kemény. Energiát ad nekünk és ez nagyon fontos.”

“Szurkolók? Csak köszönetet mondhatok nekik, amiért egész évben támogattak minket. Bár sérült voltam és nem játszottam, de mindig mellettem álltak és remélem, hogy meg tudom hálálni a bizalmat a pályán.” – tette hozzá.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS