Cornel Marculescu elégedett a Budapesten látottakkal

Pozitív benyomásokkal gazdagodott Cornel Marculescu, a Nemzetközi Úszó Szövetség ügyvezető igazgatója, az épülő Dagály uszodánál tett látogatáskor.

cornelFotó: musz.hu

Marculescu szerint hatalmas fejlődésen ment keresztül a Dagály strand a májusi alapkőletétel óta, ilyen gyorsasággal még soha nem épült fel egy úszókomplexum sem.

“Csak gratulálni tudok a munkálatokban résztvevőknek. Úgy látom, hogy a 2017-es FINA Világbajnokság első világcsúcsa már a medencén kívül fog megszületni, hiszen ilyen gyorsan még soha nem építettek világversenyek megrendezésére minden szempontból megfelelő – ötmedencés – uszodát. Százötvenhét nappal ezelőtt az alapkőletételnél azt az ígéretet kaptuk Orbán Viktor miniszterelnök úrtól, hogy minden időben és kiváló minőségben fog elkészülni, és most azt kell mondanom, hogy minden a megfelelő ütemben folyik, hozzáértést és odaadó munkát tükrözve. Csak így tovább!” – hangzott a FINA vezérkarát képviselő igazgató buzdítása, akinek az igényessége és következetes véleményalkotása közismert a nagy sportág köreiben.

Az építkezések színhelyén megtartott rögtönzött sajtótájékoztatón Dr. Fürjes Balázs, úgy is, mint az esemény házigazdája először is azt hangsúlyozta, hogy a tervek elfogadásával a FINA a munkálatokkal kapcsolatos elégedettségét fejezte ki. Ezúttal is felhívta a figyelmet arra, hogy az építkezések ötezer magyar embernek adnak munkát, azaz ötezer családnak biztosítanak megélhetést. Elmondta, hogy “VB-üzemmódban” a lelátók 15 ezer férőhelyesek lesznek, azt követően pedig ötezer látogató befogadására lesznek alkalmasak.

Figyelemre méltó volt az a bejelentése, hogy a létesítmény messze több lesz egy modern versenyuszodánál, mert a nagyközönséget is szolgálni fogja és e mellett az úszásoktatásra is lehetőséget fog biztosítani. Cornel Marculescu – Gyárfás Tamásnak, a VB szervező bizottság társelnökének, egyben a FINA alelnökének a társaságában egyenesen a Liszt Ferenc repülőtérről érkezett az építkezések színhelyére. A vendégre és szakértő munkatársaira, de ugyanúgy a házigazdára, és annak vezetői csapatára is két nehéz munkanap vár. A Főpolgármesteri Hivatal ad otthont a VB előkészületek második munkaértekezletének, amelynek keretében többek között a versenyprogrammal, a megnyitó színhelyével és forgatókönyvével, az óriás-toronyugrás helyének kiválasztásával, számos pénzügyi jellegű témával, és a televíziós közvetítések fontos kérdéseivel készülnek foglalkozni.

“Örülök annak, hogy a FINA látogatás jól indult, vendégeink a saját szemükkel győződhettek meg arról, hogy mindössze 157 nap leforgása alatt milyen óriási munkát lehet elvégezni. Idén Kazany igen magasra emelte a mércét, és az ott látottak alapján a FINA vezetői minden idők egyik legjobb világbajnokságának nevezték az eseményt. Összefogással, szorgalommal és nagy felkészültséggel már eddig is sokszor bizonyítottunk, most viszont magunkat is szeretnénk felülmúlni.” – olvashatóak Gyárfás Tamás szavai a szövetség honlapján.

Az építkezés haladását bemutató videófelvétel itt tekinthető meg:

Madártávlatból, több szemszögből is betekinthetünk a Dagály strandon folyó munkálatokba:

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS