Costacurta: “A Milan és Gigio is veszített”

Alessandro Costacurta szerint a Gianluigi Donnarumma-ügyből a játékos és a klub is vesztesen került ki, valamint úgy véli, hogy az olasz kapus hiteltelenné vált mindenki szemében.

Ezúttal Costacurta, a Milan korábbi legendás játékosa fejezte ki véleményét Donnarumma távozása kapcsán. Billy 20 szezonon keresztül erősítette a klubot és 663 tétmeccsen lépett pályára a csapatban, így pontosan tudja, hogy mit jelent a piros-fekete mez viselése. Az olasz ikon odaszúrt Donnarummának és hiteltelennek nevezte.

“Sajnos mindkét fél veszített. Ami meglepő számomra, hogy Donnarumma elvesztette a lehetőséget, hogy a nemzetközi porondon szerepeljen a családjával. Én játszottam ott és tudom, hogy ez mit jelent és ő soha nem lesz képes átélni ezt. Főszereplő volt a csapat bajnoki szereplésében és nem fog tudni a BL-ben játszani a családja mezében. Családot mondok, mert én így definiálom a Milant.” – mondta Costacurta.

“Donnarumma emberileg elveszítette a hitelességét, mert így távozni soha nem szép dolog. Megértem az új kihívás iránti vágyát, de maradhatott volna még néhány évig.”

“Időközben a klub elveszítette a lehetőséget, hogy pénzt kapjon a játékosért. Értetlenül állok azelőtt, hogy ez a srác nem gondol-e bele abba, hogy milyen nehéz helyzetbe hozta azt a klubot, amely felnevelte.”

“Számomra a Milan mindig is a családom marad. 27 évet töltöttem a klubnál és még a Berlusconi-korszak előtt érkeztem a csapathoz. Csak nagyon hálás lehetek a klubnak. Nagyon sokat adott nekem a Milan és nem tettem mást, csak mindig megpróbáltam elérhetővé tenni magam. Mindig azt gondoltam, hogy viszonoznom kell mindent, amit kaptam. Gyerekként soha nem rajongtam a futballért, egy ideig a Varesének szurkoltam, aztán jött a Milan és a családom lett.”

Egy héttel ezelőtt Alessandro Nestát is megkérdezték Donnarumma távozásáról és ő sem kímélte a 22 esztendős kapust.