Csampa Zsolt „átugrotta” a szakmai bizottságot

A Magyar Vívó Szövetség csütörtöki, estébe nyúló elnökségi ülésén döntött  a düsseldorfi Európa-bajnokságon induló válogatott összetételéről. Párbajtőrben inkorrekt döntés született.

A döntés kárvallottja, Nagy Dávid

Kapott információk alapján a Magyar Vívó Szövetség elnöksége megváltoztatta a szakmai bizottság előterjesztését az idei vívó Európa-bajnokságra! Férfi párbajtőrben finoman szólva példátlan döntést hozott a Csampa Zsolt elnök által vezetett elnökség. A szakmai bizottság hosszas egyeztetése után sem sikerült dűlőre jutni.

Csampa Zsolt elnök végül zárt ülést kért, és a testület ezt követően döntött, hogy az Európa-bajnokságra a 2018/19-es válogatási ranglista alapján 1.Koch (Vasas) 2.Siklósi (BHSE) 4.Andrásfi (BVSC)5. Rédli (BHSE) csak egyéniben 9.Berta(BHSE) csak csapatban utaznak. A ranglista 3. helyezettjét Nagy Dávidot (Vasas) az elnökség nem jelölte az Európa-bajnokságra!

Az előbbiekben felsorolt 6 versenyző közül Berta Dánielt kivéve, minden versenyzőnek van 1-1 világ kupa döntője(1-8 hely). Berta Dániel, aki 9. helyen végzett a ranglistán, kritikán alul szerepelt a négy válogató világ kupa versenyen: egyszer a 64, háromszor a 128 között esett ki, de ennek ellenére az elnökség jelölte, ami példátlan az elmúlt évtizedek válogatását illetően!

Csak nem azért jelölte, mert Csampa elnök úr volt a BHSE vívószakosztály elnöke? Csak nem azért jelölte, mert Dancsházy-Nagy Tamás a BHSE és a párbajtőr válogatott vezetőedzője? Milyen alapon kérdőjelezi meg az elnökség a szakmai bizottság előterjesztését? Miért válogatnak az Európa-bajnokság eredményei nélkül, a budapesti világbajnokságra? Miért írnak ki válogató versenyeket és válogatási ranglistát, ha azt csak részben veszik figyelembe? Egy ilyen tehetséges, fiatal és közel egyforma eredményekkel rendelkező versenyzőkből álló szakágban nem szabadna szubjektíven belenyúlni egyesületi, egyéni érdekek miatt!!!

Hajrá magyar vívás!  

(Kovács Tamás)