Csapata bukdácsol, de Szoboszlai többet ér, mint valaha – ott van a Bundesliga 30 legdrágább játékosa között

Frissítette Bundesliga-adatbázisát a német Transfermarkt (TM), amelyből kiderült az is, hogy mintegy 11 millió euróval csökkent az RB Leipzig keretének becsült értéke – hívta fel a figyelmet az rblive.de.

Ugyanakkor a hektikus őszt záró (a Bundesligában csak a 10., a BL-ben legalább a harmadik helyen az EL-be jutott) lipcsei gárda devalválódása sem jelenti azt, hogy minden játékosa becsült ára visszaesett volna. Öt futballistánál kisebb-nagyobb ugrás látható a piaci értéket tekintve és köztük van a magyar Szoboszlai Dominik is.

A 21 éves középpályást most már 28 millió euróra taksálja a TM, amely úgy becsüli, hogy 12 százalékkal, azaz 3 millió euróval nőtt Szoboszlai értéke az ősz folyamán,

köszönhetően a 22 tétmeccsén szerzett 7 góljának, illetve 4 gólpasszának a lipcsei klubszínekben. Ezzel a magyar légiós csapatában az ötödik legértékesebb futballista (az élre a 8 milliós növekedést produkáló és kétségkívül remek őszt záró francia Christopher Nkunku ugrott), de az egész Bundesligát tekintve is ott van a TOP 30-ban.

Szoboszlai holtversenyben a 28. (Marcus Thurammal és Evan Ndickával együtt) az egész bajnokságot tekintve, olyan játékosokat megelőzve többek között, mint Marcel Sabitzer, Denis Zakaria, Thomas Müller, Josko Gvardiol, vagy Julian Brandt.

A német elitliga legtöbbre taksált futballistája nem meglepő módon a Dortmund norvég gólzsákja, Erling Haaland (~150 millió euró), megelőzve a képzeletbeli dobogón a bayernes Joshua Kimmichet (~85 millió euró) és a szintén a Borussiában futballozó angol Jude Bellinghamet (~75 millió euró).

Ami pedig a további lipcsei, illetve a magyar “árakat” illeti: Willi Orbán értékét 14, Gulácsi Péterét pedig 11 millió euróra becsüli a portál. Sallai Roland (Freiburg) saccolt értéke valamelyest csökkent, jelenleg 12 millió euró, míg a mainzi Szalai Ádámot 800 ezer, a bochumi Novothny Somát pedig 400 ezer euróra “lőtte be” az átigazolási portál.

A magyar származású, de egyelőre(?) német színekben utánpótlás-válogatott Dárdai Márton (Hertha) a portál szerint 6 millió eurót ér.

Rossi: “Ha a válogatottban akar szerepelni, sokkal többet kell futnia” – interjú a kapitánnyal az új középcsatárról, a két himnuszról és a honosításokról