Csaták az életben maradásért

Nyugaton és keleten is nagy küzdelmek várhatók a rájátszásért a Berény Sport Divízió II-ben.

Négy olyan csapat mérkőzik meg egymással, amelyeknek még van esélye arra, hogy a playoffba kerüljön. Ezekből háromnak van már 1-1 győzelme, egy pedig szeretne először sikernek örülni.

Tyrone Notice (2) ismét kulcsember lehet

Tyrone Notice (2) ismét kulcsember lehet

Keleten az eddig még nyeretlen Budapest Eagles 2-t a Wolverines látja vendégül. A Rozsomákok idén is folytatják „rossz szokásukat”, hiszen hazai pályán már hosszú ideje nem tudtak nyerni. A pozitívum, hogy mind a Nyíregyháza Tigers, mind a Dabas Sparks ellen egy szoros meccsen kaptak ki. Az utóbbinál álltak legközelebb a sikerhez. Tyrone Notice-szal eddig Balogh Kornél vezetőedző elégedett lehet, jó igazolásnak bizonyult, hiszen szinte minden TD-nél valamilyen szerepet vállalt.

Az Eagles 2 (fehérben) összeszedettebben játszott legutóbb

Az Eagles 2 (fehérben) összeszedettebben játszott legutóbb

A Budapest Eagles 2 a Tigers elleni idegenbeli találkozón ugyan kikapott, de a fiatalok Nyíregyházán játszottak idén a legjobban. A defense sokkal határozottabban lépett fel és az offense-ben is voltak szép momentumok. Beérni látszik az a munka, amit az utánpótlással végeznek a Sasok. Az Eagles 2-nek még egyértelműen van esélye, hogy bejusson a rájátszásba és egy Wolverines elleni idegenbeli siker nagyot lendítene a fiatal átlagéletkorú gárdán.

Fotók: Gémesi Balázs, Tamás Mercédesz

Balogh Kornél, a Wolverines vezetőedzője: Hazai pályán csak a győzelem elfogadható. Úgy készülünk, hogy minden eshetőségre fel legyünk készülve. Nem akarjuk az utolsó fordulóra hagyni a rájátszásba jutást.

Tokaji Ferenc, a Budapest Eagles 2 vezetőedzője: Egyértelműen kiemelkedik a Wolverines importja, a playek 70 százalékát rá építik. Viszont, ha csak egy emberre figyelünk, az nem jó, mert akkor mások fognak előlépni. Így az egész csapatból fel kell készülnünk. A srácok szerintem most jó formában vannak. A Nyíregyháza ellen ugyan kikaptunk, de jól ment a játék. Érzem a srácokon, hogy végre kezdenek hinni önmagukban és abban, hogy a rájátszás elérhető cél.

Wolverines-Budapest Eagles 2
Időpont: május 20. (szombat), 15.00
Helyszín: Kelep-field (Jászberény, Gorjanc Ignác sétány 5.)
Belépő: ingyenespp

Nyugton is élet-halál harc lesz a playoffba jutásért. A Szekszárd Bad Bones a Budapest Titans-t fogadja. Mindkét együttesnek 1 győzelme és 2 veresége van eddig, így a vasárnapi győztes már fél lábbal a rájátszásban érezheti magát.

A Szekszárd (feketében) támadósorának fejlődnie kell

A Szekszárd (feketében) támadósorának fejlődnie kell

A Rosszcsontok idén meglepetésre bukdácsolnak. Idegenben egyértelműen nem ment eddig a Szekszárdnak. Igaz, mindkét összecsapásukon kiélezett csata után kaptak ki. A támadósor az, ami nem működik tökéletesen, de ezt a csapatrészt a legnehezebb összehangolni. A védelemre viszont alapozhatnak Szekszárdon. Richard Chimmy Chungong bizonyítja, hogy jó vétel volt, mert igazi vezéregyéniséggé nőtte ki magát a Bad Bones-nál, ráadásul a HFL-ben sem teljesít rosszul. Már csak az offense-nek kell stabil produktumot nyújtani a pályán.

A Budapest Titans (fehérben) offensének is még össze kell szoknia

A Budapest Titans (fehérben) offensének is még össze kell szoknia

Hasonló utat járt be idén eddig a Budapest Titans. Legutóbbi két összecsapását elvesztette, így a rájátszásba jutásért most győzelmi kényszerben játszik az együttes. Az elmúlt két találkozón a fővárosiaknál is inkább a támadósorral voltak gondok, hiszen még itt is sok a fiatal, így Fábián Krisztiánnak és az edzői stábnak még össze kell hangolnia őket. Erre most volt idejük. Viszont itt is a védelemre lehet majd építkezni. Két hasonló helyzetben lévő csapat párharca mindig izgalmas csatát szül.

Fotók: Kőrösi Tamás, Mátrai Tibor

Greiling Mihály, a Szekszárd Bad Bones offensive koordinátora: Egy igazi do or die meccs: ha nem nyerünk, az idei alapvető célunkat sem érjük el. Tudtuk, hogy lesznek nehézségeik az offense-ben, sajnos ez beigazolódott. Remélem, sikerült olyan gameplant írni, ami végre egy szoros meccs esetén a mi győzelmünket eredményezi!

Fábián Krisztián, a Budapest Titans vezetőedzője: Egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk Szekszárdon, ahol a playoffba jutás a tét. Ennek megfelelően készülünk. A Bad Bones nagyon kemény ellenfél, jó a futójátékuk és a védelmük is. Egy ki-ki meccsre számítok. Én úgy gondolom, igazából nekünk már el is kezdődött a playoff.

Szekszárd Bad Bones-Budapest Titans
Időpont: május 21. (vasárnap), 15.00
Helyszín: Szekszárdi Sportközpont (Szekszárd, Keselyűsi utca 3.)
Belépő: ingyenesBereny_DIVII-1024x288

Forrás: http://mafsz.org – RSS