Az ilyen típusú ételeket azért szeretem, mert tényleg nagyon hamar el lehet készíteni, a hozzávalók szeletelése talán több időt vesz igénybe, mint maga a főzés. Mivel nekem szinte mindig van itthon szójaszósz, rizstészta, sárgarépa, a fagyasztóban csirkemell, ezért nálunk gyakran készülnek ehhez hasonló keleties ízesítésű tészták.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók:
- 1 csomag rizstészta (tetszőleges vastagságú)
- ½ kg csirkemell
- 2 db sárgarépa
- 1 nagy maréknyi zöldborsó
- ½ fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- szójaszósz
- ½ evőkanál étkezési keményítő
- szezámmag
- olívaolaj
A csirkemellet csíkokra vágjuk, a sárgarépát gyufaszálra. Azzal kezdjük, hogy az olíva olajon a csirkemelleket kicsit megforgatjuk, hogy színt kapjon. Ezután hozzáadjuk a hagymát (csak szeleteljük, nem aprítjuk) és 2-3 percig tovább pirítjuk. Jöhet bele a sárgarépa, zöldborsó, zúzott fokhagyma, szójaszósz, só. Összeforgatjuk, 2 percig pirítjuk. Megszórjuk az étkezési keményítővel, felöntjük ½ pohárnyi vízzel, lefedjük, és kb. 15 percig főzzük.
Közben a forrásban lévő vízben az előírásnak megfelelően kifőzzük a rizstésztát. Ez kb. 5 perc. Egy tapadásmentes edényben 1 evőkanálnyi szezámmagot megpirítunk. Amikor minden kész, kétféleképpen tálalhatjuk. Vagy összekeverjük a húst a tésztával, szezámmaggal, és így, vagy egy tányérra teszünk a tésztából, a közepére teszünk a húsból, és megszórjuk szezámmaggal.
Tipp! Fagyasztott borsó, vagy zsenge borsó is használható. Gombát, bambuszt, kaliforniai paprikát is tehetünk bele.
Jó tudni! A rizstészta nagyon hamar megfő, ezért tényleg fontos a főzési útmutatót betartani. Ha túlfőzzük, ragacsos lesz. Én szeretem belekeverni a szószba, így átveszi az ízeket.
Még több recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Csirkemell |
Sárgarépa |
Zöldborsó |
Olívaolaj |
Vöröshagyma |
|
Energia |
114 kcal |
41 kcal |
81 kcal |
902 kcal |
40 kcal |
Fehérje |
21,2 g |
0,9 g |
5,4 g |
0 g |
1,1 g |
Zsír |
2,6 g |
0,2 g |
0,4 g |
100 g |
0,1 g |
Szénhidrát |
0 g |
9,5 g |
14,4 g |
0 g |
9,3 g |