Csokikrém ribizlivel – Egészségséfünk receptje

A nyári melegben nincs mindig kedvünk sütni, ha valami édesre vágyunk. Ez a csoki krém azért nagyon jó, mert nem kellenek hozzá extra dolgok, nem kell se főzni, se sütni. Mivel hűtést igényel, nagy melegben kifejezetten hűsítő is lehet.

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 250 g-os mascarpone
  • 2 púpozott evőkanál jó minőségű cukrozatlan kakaópor
  • díszítéshez ribizli

Csokikrém ribizlivel - Egészségséfünk receptje

A mascarponét keverjük ki a kakaóporral. Utána habverővel verjük kemény habbá a habtejszínt és a porcukrot. Amikor ezzel megvagyunk, a két krémet keverjük össze, tegyük tálkákba és rakjuk hűtőbe. tálalás előtt díszítsük ribizlivel.

Tipp! A jó minőségű holland kakaóporoktól lesz igazán csokis. Ha szeretjük, mentával is ízesíthetjük, illetve bármilyen más piros gyümölcsöt használhatunk.

Jó tudni! Ez nem kifejezetten diétás desszert, viszont hagyományos cukor helyett használhatunk nyírfacukrot is. Módjával pedig bárki fogyaszthatja, főleg a déli étkezésnél.

Tápérték (100 g)

Mascarpone

Porcukor

Habtejszín

Ribizli

Energia

450 kcal

389 kcal

288 kcal

56 kcal

Fehérje

7 g

0 g

2,0 g

1,4 g

Zsír

45 g

0 g

30 g

0,2 g

Szénhidrát

2g

99,7 g

3,1 g

13,8 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS