Csonttörő helyett ügyvédei osztják a pofonokat

Csonttoro.jpgA tavaly szeptemberben visszavonult, jelenleg a visszatérést fontolgató Nagy "Csonttörő" János addig nem bokszolhat újra, amíg új munkaadója, a Pro-Box Promotion nem fizeti ki az utolsó, még a Felix-Promotion-nal kötött szerződésében megállapított nevelési költséget.

Az ügy ott futott zátonyra, hogy Dallos Zsolt, a Pro-Box társtulajdonosa, és egyben jogi képviselője szerint ez a szerződés nem érvényes. Így Nagy János új és régi promóterének ügyvédei hosszú tárgyalások elébe néznek – olvasható a Hírextrán.

Rácz Félix, Nagy "Csonttörő" János korábbi menedzsere 25 millió forintban állapította meg a nevelési költséget, vagyis azt az összeget, amennyit ő a bokszolóra költött pályafutása első három évében.

Dallos Zsolt egy szaklapnak azt nyilatkozta, hogy a Csonttörővel megkötött utolsó szerződés a jelenleg érvényes sporttörvény szerint 2006. december 31-ig volt érvényben, így a sportoló 2007. január 1-től szabadon igazolható.

Az ökölvívásban, csakúgy, mint más sportágakban a nevelési költség azt az összeget fedezi, amelyet a sportszervezet egy sportolóra költött annak pályafutása korábbi szakaszában. Szintén hazai példa a nevelési költségre Huszti Szabolcs volt ferencvárosi labdarúgó esete. A játékosnak lejárt a szerződése nevelőegyesületével, így Metzbe szerződhetett 2005 nyarán, de a nevelési költséget a francia csapat köteles megfizetni.