Cukkini mártogatós – Egészségséfünk receptje

Nálunk gyakran előfordul, hogy nem főétkezésre jön valaki, hanem csak egy italra. Ilyenkor nagyon jól jönnek a kis mártogatósok, amiket rengeteg variációban készíthetünk, és akár egy vacsorához is feltálalhatjuk előételnek.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 3-4 darab saláta cukkíni (méretétől függ)
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • só, bors
  • olíva olaj
  • 8-10 bazsalikom levél aprítva

A cukkíniket megmossuk, levágjuk a végeit és kockákra vágjuk. Egy tapadásmentes edénybe tesszük minden zsiradék nélkül, és megpároljuk. Utána a turmixba tesszük, hozzáadunk kevés olíva olajat, sót, borsot, a zúzott fokhagymát és az aprított friss bazsalikom leveleket. Akkor lesz jó, ha teljesen pépes. Pirítóssal tálaljuk.

Cukkini mártogatós - Egészségséfünk receptje

Tipp! Sütőben is megsüthetjük, ilyenkor érdemes meglocsolni kevés olajjal. Ha grillező idő van, akkor a grillen is elkészíthetjük, nagyon finom füstös íze lesz.

Jó tudni! Ha szénhidrát csökkentett, vagy teljes kiőrlésű kenyérrel kínáljuk, diétázók is nyugodtan ehetik, akár este is.

Tápérték (100 g)

Cukkíni

Fokhagyma

Olíva olaj

Bazsalikom

Energia

16 kcal

149 kcal

902 kcal

233 kcal

Fehérje

1,2 g

6,3 g

0 g

23 g

Zsír

0,1 g

0,5 g

100 g

41 g

Szénhidrát

3,3 g

33 g

0 g

47,8 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS