Érmekből épül az érdi vár

Február 24-én adják át „Az év műhelye”-díjat, amelyet a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-elismerés tizenhat tavalyi nyertese közül érdemelhet ki valamelyik szakosztály az egyéni, illetve a csapatsportok képviselői közül. Honlapunk sorozatban mutatja be a díjazottakat, augusztus legjobbjaként az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft.-t.

reb Akár csak a kajak-kenu, az úszás is erős lábakon áll idehaza. Igaz, a bástyák között eddig nem emlegettük a tavaly még Érdi Úszó Sport Kft., mostanra a Nonprofit szóval kiegészített nevű klubot. Eddig.

Csakhogy a Selmeci Attila vezetésével, remek kollégákkal, stabil alapokkal, a tetszetős érdi uszodában épülő műhely 2015-ben fennállásának legnagyobb sikereit érte el, az utánpótláskorú sportolóinak köszönhetően.

sos_daniel_szalmas_mob

Sós: vegyesben az igazi  •  Fotó: Szalmás Péter/MOB

A sorból egyértelműen kiemelkedik Sós Dániel teljesítménye. A korábbi úszó, manapság pedig a tudományos életből ismert, mindig kedélyes figura, dr. Sós Csaba fia a magyar küldöttség egyetlen érmét szerezte a szingapúri junior-világbajnokságon, amikor 200 m vegyesen a dobogó második fokára állhatott fel. Mellé ráadásul negyedik helyet gyűjtött be 400 m vegyesen. Klubtársa, Tekauer Márk sem maradt adós az eredménnyel, ő az erős mezőnyben hetedikként zárt 200 m pillangón. Teljesítményüknek köszönhetően az érdi műhely nyerte el augusztusban a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat, amely belépőt jelent az év végi elismerésért való küzdelemben.

Az esélyt pedig a további sikerek adják meg erre. A két említett fiú a bakui Európa Játékokon is kiemelkedett: Sós mindkét vegyesúszószámban negyedik lett, míg Tekauer ezúttal nyolcadik a 200 m pillangón. A legfényesebb érmet Barócsai Petra szerezte meg a nemzetközi vizeken: a Tbilisziben rendezett, fantasztikus magyar úszósikereket hozó Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon győzött 100 m pillangón, míg 800 m gyorson – Késely Ajna mögött – második lett. Ugyanott Milák Kristóf 100 m pillangón végzett negyedikként.

barocsai_petra_szalmas

Barócsai Petra  •  Fotó: Szalmás Péter/MOB

A hazai bajnokságok sem teltek el érdi sikerek nélkül: a sokoldalú Csulák Lia egymaga két első, egy második és három harmadik helyet gyűjtött a delfinbajnokságon. A gyermek ob-n Őri Rebeka nyert (200 m hát). Milák és Barócsai 5-5-1-es mérleget produkált a serdülő ob-n, míg az ifjúsági országos bajnokságon Sós, Tekauer és Kovács Benedek révén 8 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérem került az érdiek nyakába. Ahogyan a váltók az ország, a klub erejét is mutatják, ezért is megsüvegelendő, hogy a fiúk három váltószámában is az érdiek örülhettek.

Hogy az egyre épülő bázis 2015-ös teljesítménye mire lesz elég, az február 24-én, színvonalas gálaműsor keretében dől el.

Az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. augusztusi sikeréről ITT írtunk. A műhelyet ebben a videóban mutattuk be, ITT pedig a díjátadót láthatják.

A sorozat korábbi részei:
Január győztese
Február győztese
Március győztesei
Április győztese
Május győztese
Június győztese
Július győztese

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS