A tócsni az egyik kedvenc ételem, akár önmagában, akár köretként. Idővel azonban egy kicsit nehéz étellé vált számomra, azonban tanultam egy módszert, amivel könnyebbé lehet tenni.
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Hozzávalók:
- 4-5 szem közepes burgonya
- 2 darab saláta cukkini
- 1 db egész tojás
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- liszt
- só, bors
- olaj a sütéshez
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és a sajtreszelőn lereszeljük. A cukkinit szintén megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn ezt is lereszeljük. A cukkínit besózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Ezután kinyomkodjuk, és a burgonyához adjuk. Hozzáadjuk a tojást, és ha szükséges, akkor még sózzuk, illetve borsozzuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ha jól összekevertük, elkezdjük a lisztet adagolni. Annyit adjunk hozzá, hogy sűrűbb nokedli tésztát kapjunk. Egy tapadásmentes serpenyőbe kevés olajat teszünk, és kanállal beletesszük a tésztát, kicsit szétlapítjuk. Ha az egyik oldala megsült, akkor a másik oldal következik. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.
Tipp! A tésztába tehetünk kaprot is, illetve kapros tejfölt is adhatunk hozzá. Ha köretként kínáljuk, akkor egy kaporszószt is elbír.
Jó tudni! Burgonya helyett használhatunk csicsókát is. Lisztből pedig választhatjuk a szénhidrát csökkentett változatot, így még egészségesebbé tehetjük.
Még több szuper recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Burgonya |
Cukkíni |
Liszt |
Tojás |
|
Energia |
69 kcal |
16 kcal |
370 kcal |
143 kcal |
Fehérje |
1,6 g |
1,2 g |
12,3 g |
12,6 g |
Zsír |
0,1 g |
0,1 g |
1,3 g |
9,5 g |
Szénhidrát |
15,7 g |
3,3 g |
76,3 g |
1,8 g |