Cukkinis tócsni – Egészségséfünk receptje

A tócsni az egyik kedvenc ételem, akár önmagában, akár köretként. Idővel azonban egy kicsit nehéz étellé vált számomra, azonban tanultam egy módszert, amivel könnyebbé lehet tenni.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Hozzávalók:

  • 4-5 szem közepes burgonya
  • 2 darab saláta cukkini
  • 1 db egész tojás
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • liszt
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és a sajtreszelőn lereszeljük. A cukkinit szintén megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn ezt is lereszeljük. A cukkínit besózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Ezután kinyomkodjuk, és a burgonyához adjuk. Hozzáadjuk a tojást, és ha szükséges, akkor még sózzuk, illetve borsozzuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ha jól összekevertük, elkezdjük a lisztet adagolni. Annyit adjunk hozzá, hogy sűrűbb nokedli tésztát kapjunk. Egy tapadásmentes serpenyőbe kevés olajat teszünk, és kanállal beletesszük a tésztát, kicsit szétlapítjuk. Ha az egyik oldala megsült, akkor a másik oldal következik. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.

Cukkinis tócsni - Egészségséfünk receptje

Tipp! A tésztába tehetünk kaprot is, illetve kapros tejfölt is adhatunk hozzá. Ha köretként kínáljuk, akkor egy kaporszószt is elbír.

Jó tudni! Burgonya helyett használhatunk csicsókát is. Lisztből pedig választhatjuk a szénhidrát csökkentett változatot, így még egészségesebbé tehetjük.

Még több szuper recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

Burgonya

Cukkíni

Liszt

Tojás

Energia

69 kcal

16 kcal

370 kcal

143 kcal

Fehérje

1,6 g

1,2 g

12,3 g

12,6 g

Zsír

0,1 g

0,1 g

1,3 g

9,5 g

Szénhidrát

15,7 g

3,3 g

76,3 g

1,8 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS