Cyclo-cross Európa Kupa fordulók lesznek a VeloParkban

Amint azt néhány héttel korábbi cyclo-cross hírünkből megtudhattátok, a debreceni VeloParkban 2024 november 9-10-én Magyar Kupa fordulóval egybekötött UCI C2 versenyek kerülnek megrendezésre. Akkor még csak elbírálás alatt volt az Európai Kerékpáros Szövetség (UEC) által utánpótlás korcsoportok számára versenyeztetési lehetőséget biztosító UEC Cyclo-cross European Cup sorozat rendezésének joga.

Tegnap a UCI Calendarban is megjelent, ezzel hivatalossá vált, hogy a sorozat első kettő állomásának a debreceni VeloPark ad otthont 2024.október 19-én és 20-án. A sorozatban U17, U19 és U23 kategóriák versenyeznek, utóbbi kettő korcsoport számára ezek egyben C2 versenyek is lesznek, ahol nemzetközi ranglista pontok szerzésére is lehetőség van.

A debreceni VeloPark és a DSI Cycling Team így négy rangos nemzetközi versenyt rendez a 2024/25-ös szezonban. Ezen UCI és UEC versenyek kiváló lehetőséget biztosítanak a hazai versenyzők számára nemzetközi mezőnyben történő versenyzéshez és nagyban hozzájárulnak a kerékpársport népszerűsítéshez.

2024szo19oktEgész napvas20UEC CYCLO CROSS EUROPEAN CUPDebrecen – VeloparkSzakágCyclo-crossKategóriaUCI C2

2024szo09novEgész napvas10VeloPark Grand PrixDebrecen – VeloparkSzakágCyclo-crossKategóriaMKSZ Magyar Kupa,UCI C2

Magyar Kerékpáros Szövetség