Daniel Maldini szavai a Milanból való távozásáról

Daniel Maldini elmondta, hogy a családja mindig lehetővé tette számára, hogy szabadon döntsön és úgy véli, hogy folyamatos játéklehetőségre van szüksége ahhoz, hogy bizonyítani tudjon.

A 20 éves futballista nemrég csatlakozott a Serie A-ban szereplő Spezia együtteséhez, amely a megegyezés értelmében egy szezonra vette kölcsön, méghozzá vásárlási opció nélkül. A vezetőség döntése alapján a kölcsönjáték tűnik ideálisnak Daniel számára a fejlődés és a tapasztalatszerzés érdekében.

“Nem könnyű elhagyni az otthonomat, de játéklehetőségre és új ingerekre van szükségem. Igyekszünk egyre magasabbra tenni a lécet és fontos pontokat szerezni a bajnokságban. A több játékidő és a folytonosság megteremtése miatt választottam a Speziát. Dolgozunk a csapattal és remélem, hogy hamarosan megtalálom a formámat.” – mondta Daniel.

“A családom mindig lehetővé tette számomra, hogy szabadon válasszak. Boldog vagyok, hogy itt lehetek. A csatár mögött szeretek a leginkább játszani, de nem okoz gondot az sem, ha a középpályán kell szerepelnem.”

A Milan saját nevelésű játékosa rögtön a debütáló mérkőzésén gólt szerzett a Speziában. Daniel csereként lépett pályára az Olasz kupában a Como elleni 5-1-re megnyert meccsen és egy góllal vette ki a részét a fölényes győzelemből.