Daniel Maldinit a télen kölcsönadja a Milan?

A klub vezetősége fontolóra veszi Daniel Maldini kölcsönadásának lehetőségét a januári átigazolási időszakot megelőzően.

A saját nevelésű futballista 2020 februárjában egy Verona elleni meccsen debütált a Milan első csapatában a Serie A-ban és azóta 15 tétmeccsen 300 játékpercet töltött a pályán.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint a januári mercato alatt várható néhány változtatás a támadó-szekcióban és az egyik lehetőség, hogy Daniel Maldini kölcsönbe megy.

Az olasz támadó-középpályás jól kezdte a 2021/2022-es idényt, hiszen néhány fordulóval ezelőtt a Spezia ellen megszerezte első gólját az olasz élvonalban, majd az olasz U20-as válogatottban is betalált. Könnyen lehetséges, hogy Yacine Adli nem jövő nyáron, hanem már januárban érkezni fog Brahim Diaz tehermentesítésére, így ebben az esetben Daniel esélyei még jobban csökkennének a csapatba kerülésre.

Ezért a Milan azt fontolgatja, hogy Maldinit kölcsönadja egy Serie A-s klubnak annak érdekében, hogy minél több játéklehetőséget kapjon, tapasztalatot szerezzen és tovább fejlődhessen. Stefano Pioli nemrég elmondta, hogy Danielben megvan a potenciál és remek technikai adottságokkal rendelkezik, viszont még vannak hiányosságai.

A közelmúltból Lorenzo Colombo és Tommaso Pobega példája is jól mutatja, hogy milyen fontos a játékidő a fiatal játékosok fejlődésében és mindketten nagyszerűen teljesítenek kölcsönben – előbbi a Serie B-ben, míg utóbbi a Serie A-ban.