De Ketelaere szavai a Milanról és a vb-ről

Charles De Ketelaere, a Milan támadó-középpályása jelenleg a belga válogatottal készül a katari világbajnokságra és az interjújában beszélt a Milanba igazolásáról és örömmel tölti el, hogy sztárjátékosoktól tanulhat a nemzeti csapatban. De Ketelaere a 2020-as debütálása óta összesen 10 meccsen játszott a válogatottban és 1 gólt szerzett.

A MILANRÓL
“Ez egy nagy lépés volt számomra és boldog vagyok, hogy a Milant választottam. Még meg kell tennem néhány lépést, de örülök, hogy itt vagyok. Amikor megérkeztem Alexis [Saelemaekers] nagyon sokat segített, Divock [Origi] is új volt a csapatban, míg Aster [Vranckx] kicsit később érkezett. Érdekes, hogy ilyen sokan vagyunk belgák a csapatban, így tudok velük beszélni az anyanyelvemen. Milánó egy fantasztikus város és úgy vélem, hogy ezt bárki elmondhatja, aki már járt itt. Még nem láttam mindent a városból, hiszen nem turistának jöttem. Mindenesetre nagyon jó a város atmoszférája.”

A VÁLOGATOTTRÓL
“Nagyon jó érzés, hogy ilyen fiatalon a válogatott tagja lehetek. Szerencsés ország vagyunk, hogy ilyen sok sztár van a csapatban, akik a világ legjobbjai közé tartoznak. Szeretnék tanulni tőlük és figyelni a játékukat. Fontos, hogy ilyen játékosokkal versenyezhetek és ezáltal fejlődhetek.”

A VILÁGBAJNOKSÁGRÓL
“A világbajnokságon pályára lépni sokkal több, mint egy gyerekkori álom. Minden játékos arra törekszik, hogy a legjobbat nyújtsa klubszinten, mert abban reménykedik, hogy bekerülhet a válogatottba. Megpróbálok segíteni a válogatottnak. Remélem, hogy kapni fogok némi játéklehetőséget és sikerül hozzájárulnom a csapathoz.”

A KEDVENC JÁTÉKOSÁRÓL
“Mindig is Kevin De Bruyne volt a kedvencem, különösen a posztja, az eleganciája és a játékstílusa miatt.”

AZ ELSŐ VÁLOGATOTTBELI GÓLJÁRÓL
“Emlékszem, hogy egy Olaszország elleni Nemzetek Ligája mérkőzésen szereztem az első gólomat. Igyekeztem a legjobbat kihozni magamból, mint mindig és nagyon jó érzések kavarogtak bennem a meccs után.”