Deschamps szavai Theo mellőzésének okáról

Theo Hernández, a Milan balhátvédje ezúttal sem kapott meghívót a francia válogatottba és Didier Deschamps szövetségi kapitány megindokolta döntését.

A 23 éves balhátvéd több mint másfél évvel ezelőtt szerződött a Milanhoz a Real Madridtól mintegy 20 millió euróért és nagy fogásnak bizonyult. Hernández összességében túlszárnyalta az előzetes várakozásokat és remek teljesítménnyel rukkolt elő. Theo eddigi mérlege 72 tétmeccsen 12 gól illetve 11 gólpassz.

Theo korábban többször is beszélt arról, hogy milyen fontos számára, hogy a Milanban nyújtott teljesítményével kiérdemelje a válogatott meghívót, ami azonban továbbra is várat magára. Deschamps, Franciaország szövetségi kapitánya a sajtótájékoztatón kommentálta Hernández mellőzésének okait és úgy véli, hogy egyetlen játékost sem lehet csak azért előnyben részesíteni, mert a Milanban játszik.

“Balhátvéd poszton nagy a verseny a válogatottba kerülésért és egyetlen játékost sem szabad előnyben részesíteni csak azért, mert egy olyan klubban játszik, ahol nagy figyelem összpontosul rá a média részéről.” – mondta Deschamps.

“Nem lenne igazságos Digne-t büntetni ezért, aki nagyon jól teljesít a válogatottban és az Evertonban is. Sokan alábecsülik Digne képességeit. Nagyon sajnálom, de ez nem lenne igazságos.”

A francia válogatott jelenlegi keretében néhány hónappal az Európa-bajnokság előtt három balhátvéd szerepel, nevezetesen Lucas Digne (27 éves, Everton), Ferland Mendy (25 éves, Real Madrid) és Lucas Hernández (25 éves, Bayern München), ráadásul utóbbi – Theo bátyja – a védelem közepén is bevethető.