Dest: “A sors vezetett ide a Milanhoz”

Sergino Destet, a Milan utolsó nyári szerzeményét egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be a milanellói edzőközpontban. Az amerikai válogatott szélsőhátvéd beszélt az általa leginkább kedvelt posztról, a csapatról, a fejlődésről, a beilleszkedéséről és két legendát is megnevezett, akiket csodált.

HOZZÁD HASONLÓAN GULLIT ÉS SEEDORF ÉDESAPJA IS SURINAME-BAN SZÜLETETT. A MILANBA IGAZOLÁS VOLT A VÉGZETED?

“A sors vezetett ide engem a Milanhoz. Meglehetősen visszafogott srác vagyok és nem igazán szeretek a családomról beszélni. Megtiszteltetés számomra itt lenni és remélem, hogy olyan jól fogok teljesíteni a Milanban, mint ahogy Seedorf tette.”

MIT NYÚJTHAT SZÁMODRA AZ OLASZORSZÁGI IDŐSZAK? AKÁR TAKTIKAILAG IS…

“Sokoldalú védő vagyok, tudok a bal és a jobb oldalon is játszani. A kedvenc posztom a szélsőhátvéd, de ha szükség van rá, akkor előrébb is tudok játszani.”

MIÉRT KELLENE A MILANNAK VÉGLEG MEGVÁSÁROLNIA TÉGED?

“Száz százalékot fogok beleadni és mindent megteszek, hogy megmutassam, mire vagyok képes. A teljesítményemmel kell meggyőzni a klubot, hogy a szezon végén megtartsanak. Az egyetlen dolog, amit most tehetek, hogy a legjobb formámat nyújtom.”

AMERIKAI NEMZETISÉGŰ VAGY, AHOGY A MILAN ÚJ TULAJDONOSA IS…

“Csak a futballra koncentrálok. Örömmel tölt el, hogy a klub tulajdonosa amerikai, de ez nem befolyásolta a választásomat. Továbbra is csak a játékra és a pályára összpontosítok.”

HOGYAN HALAD A BEILLESZKEDÉSED?

“Minden jól megy. Három naponta mérkőzést játszottunk, így még nem volt időm körbenézni a városban. A csapatban mindenki nagyon barátságos és az edző nagyon sokat segít.”

BESZÉLTÉL SERGINHÓVAL?

“Ismerem őt és tudom, hogy nagyszerű dolgokat vitt véghez a Milanban. A figyelmem magamra és a fejlődésemre összpontosul, mindent meg kell tennem a Milanért.”

MI AZ, AMIN A LEGTÖBBET DOLGOZOL? MIT GONDOLSZ A SERIE A-RÓL?

“Ez egy különböző bajnokság, itt komplett játékossá válhatok. Elsősorban a védekezésbeli képességeim fejlesztésére kell koncentrálnom. A klub- és az ország váltás kiváló lehetőséget nyújt a fejlődésre.”

KÉSZEN ÁLLSZ A MILANBAN JÁTSZANI?

“Boldog vagyok, hogy itt lehetek. Az edző által preferált játékstílus nagyon jó és lehetővé teszi számomra, hogy a lehető legjobban fejlesszem a játékomat. Ez a szezon lehetőséget ad, hogy segítsem a csapatot és fejlődjek támadásban illetve védekezésben egyaránt.”

MI A KÜLÖNBSÉG AZ EDDIGI KLUBJAID, AZ AJAX, A BARCELONA ÉS A MILAN KÖZÖTT? MI LEPETT MEG EDDIG A LEGJOBBAN A ROSSONERI SZÍNEIBEN?

“Az Ajax és a Barca hasonló játékstílusban játszik a labdabirtoklásra fektetve a hangsúlyt, míg a Milannál gyorsabb a játék és a cél az, hogy minél hamarabb felérjünk az ellenfél kapujáig. A tökéletes összehasonlítás érdekében meg kell várni a szezon végét.”

VAN OLYAN JÁTÉKOS A MILAN TÖRTÉNELMÉBEN, AKIT KÜLÖNÖSEN KEDVELTÉL? KI NYŰGÖZÖTT LE A LEGJOBBAN A CSAPATTÁRSAID KÖZÜL?

“A Milan hatalmas múlttal rendelkezik. Sok fantasztikus játékos van, aki lenyűgözött, mint például Ronaldinho vagy Maldini. A csapattársak közül Rafael Leaót mondanám. Ő egy remek játékos. Ugyanakkor a csapat a legfontosabb és a csapatjáték az, ami győzelmekhez vezet.”

ITT MINDEN ADOTT SZÁMODRA A TOVÁBBI FEJLŐDÉSHEZ?

“Sokat fejlődhetek a Milanban. Most rajtam a sor, hogy a lehető legtöbb szempontból jobb játékossá váljak.”

A 21 esztendős amerikai szélsőhátvéd az FC Barcelonától érkezett az átigazolási időszak utolsó napján. A megegyezés alapján a Milan egy szezonra vette kölcsön és jövő nyáron 20 millió euróért végleg megvásárolhatja a játékjogát.