Deulofeu a Milanban, a szezon végéig írt alá

A Milan a hivatalos honlapján jelentette be Gerard Deulofeu érkezését, aki a szezon végéig kölcsönben csatlakozik a csapathoz.

A 22 éves játékos repülőgépe vasárnap este landolt Milánóban, ma reggel pedig sikeresen átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon. Ezt követően aláírta szerződését a Casa Milanban, délután pedig már Vincenzo Montella rendelkezésére állt és részt vett a csapat edzésén. Hétfő este mindkét klub a hivatalos honlapján jelentette be Deulofeu klubváltását. A megállapodás sima kölcsönről szól, továbbá egyik együttes sem említi meg, hogy a játékos szerződésében vásárlási opció szerepelne. Ennek következtében Deulofeu a szezon végén visszatér az Evertonhoz.

Ezzel Deulofeu lett a Milan történetének nyolcadik spanyol nemzetiségű játékosa José Mari, Javi Moreno, Didac Vila, Fernando Torres, Bojan Krkic, Diego López és Suso után.

A spanyol támadó egyébként az FC Barcelona utánpótlás akadémiáján nevelkedett, a felnőtt csapatban viszont nem volt adott számára a folyamatos játéklehetőség, ezért előbb 2013 nyarán kölcsönben, majd 2015-ben végleg az Evertonhoz került. A liverpooli alakulat színeiben 75 tétmeccsen 8 gólt szerzett és 19 gólpasszt osztott ki.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS