Di Marzio a Milan lehetséges igazolásairól

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia átigazolási guruja megnevezte azokat a játékosokat, akiket a Milan szeretne megszerezni a védelem, a középpálya és a támadó-szekció megerősítése érdekében.

A várakozások szerint Divock Origi lesz az első nyári igazolás, ugyanis létrejött a megállapodás a felek között és az elkövetkező napokban Olaszországba érkezik, hogy részt vegyen az orvosi vizsgálatokon és aláírja a szerződését a Milannal. Di Marzio felsorolta azokat a neveket, akik Paolo Maldiniék potenciális igazolási listáján szerepelnek.

KÖZÉPPÁLYA:
Franck Kessié távozása után a klub konkrét célpontja Renato Sanches. A portugál válogatott középpályást az elmúlt hónapokban számos alkalommal szóba hozták a Milannal. A 24 éves futballista szerződéséből egy év van hátra a Lille együttesénél és távozni szeretne. Korábbi hírek szerint a Milan 15 millió euró körüli összegért csaphat le rá a nyáron.

TÁMADÓ-SZEKCIÓ:
A csatárposzt mögötti támadóhármasban egyértelműen erősítésre szorul az irányító és a jobb szélső támadó poszt. Paolo Maldiniék a belga élvonalbeli Club Brugge tehetségét, Charles De Ketelaerét nézték ki támadó-középpályás posztra, aki az életkora, a képességei, a fejlődése és a benne rejlő potenciál alapján tökéletesen illeszkedik a klub elképzeléseibe. Di Marzio szerint jobb szélső támadó posztra Domenico Berardi szerepel a listán, míg a La Gazzetta dello Sport nemrég Nicoló Zaniolót is szóba hozta.

VÉDELEM:
Mivel Alessio Romagnoli távozása egyre inkább borítékolható, a vezetőségnek be kell avatkoznia és szükséges lesz igazolni a védelembe. Sven Botman továbbra is konkrét célpont, azonban a tárgyalások kevésbé gördülékenyek, mint az elmúlt hónapokban. Az alternatív lehetőség Gleison Bremer, a Torino középhátvédje, aki nemrég hosszabbított szerződést, azonban a játékos kérésének megfelelően a torinóiak elengedik a nyáron. A Milan mellett az Inter is szeretné soraiban tudni a brazil védőt.