Dibusz: “Mindig van feljebb, 2023-ban is tudjuk emelni a tétet” – a Fradi egyik legjobbja virtuálisan hátba veregeti majd magát karrierje végén

Csütörtök délután lett hivatalos, hogy a Ferencváros meghosszabbította egyi legjobbja, Dibusz Dénes szerződését. A 22-szeres magyar válogatott játékos a szignózást követően így nyilatkozott a klubhonlapnak.

– Az egyik álmunk valóra vált, az egyik célunkat elértük. Az ember étvágya pedig ilyenkor méginkább megnő. Az elmúlt évek tendenciája azt mutatja, hogy mindig van feljebb, és nem lehet tudni, mit hoz a jövő és még milyen szép sikerek állhatnak előttünk. Én azt gondolom, hogy 2023-ban is tudjuk emelni a tétet – mondta a kapus, majd a hosszabbításával kapcsolatban megjegyezte, hogy nem kellett sokat gondolkodnia. – Ugye most már 2014 januárja óta elég sok idő eltelt, a klub és a Népliget szinte minden zegét-zugát ismerem.

Azt gondolom, hogy otthonra leltem, az elmúlt évek sikerei pedig méginkább megerősítettek abban, hogy jó helyen vagyok, és olyan helyen vagyok, ahol nagy célokért lehet évről évre küzdeni, és el is érhetőek ezek a kitűzött célok.

Nyilván az elkövetkezendő években is azon leszek, hogy majd ezeknek a sikereknek minél inkább tevékeny részese tudjak maradni. Ahogy az EL csoportkörének a végén is fogalmaztam, hogy az egyik álmunk az valóra vált, az egyik célunkat elértük. Az ember étvágya pedig még inkább megnő és úgy érzi, hogy ha ezt az eredményt sikerül elérni, akkor miért ne sikerülhetne még nagyobbat dobni.

A rutinos kapus kiemelte, most majd talán a nemzetközi színtéren is lehetnek merészebb elképzeléseik és álmaik, de nyilván mindig a következő meccsekben szabad csak gondolkodni, mert ha az nem úgy sikerül, akkor teljesen felesleges tovább tervezni.

– A közeljövőben én azt várom, hogy továbbra is tudjuk tartani ezt az eredményességet a bajnokságban, bajnoki címeket tudunk gyűjteni, és remélhetőleg sikerül újra a BL főtáblájára kerülni és ha adott esetben ott is jól tudnánk szerepelni, akkor az lenne egy újabb hatalmas lépcsőfok a klub életében, és minden játékos pályafutásában. Az első cél a bajnokságot megnyerni, közös álmunk pedig, hogy újra a BL csoportkörében szerepeljünk – folytatta Dibusz, akitől azt is megkérdezték, hogy hitte volna-e gyermekkorában, hogy ilyen sikeres lesz. – Nem, nem, igazából még most sem gondolok bele, és nem is foglalkozom ezzel, próbálok napról napra, mérkőzésről mérkőzésre élni, és a legjobb teljesítményt kihozni magamból.

Ha egyszer visszagondolok rá, akkor biztos, hogy én is úgy fogok erre gondolni, hogy virtuálisan jól hátba veregetem magam, hogy egész jól alakult a pályafutásom és nagyon sok mindent sikerült elérnem. Ettől függetlenül én mindig azt vallom, hogy olyan játékos vagy, amilyen teljesítményt nyújtottál az utolsó meccseden.

Ezért minden mérkőzésnek óriási jelentősége van, hiszen bármikor fordulhat a kocka. Maximálisan oda kell figyelni, teljes erőbedobással minden edzésre és mérkőzésre felkészülni, hogy kijöhessen a jó teljesítmény. A kapuban ez nyilván hatványozottan igaz, hiszen ha én nem olyan teljesítményt nyújtok, annak könnyen vereség lehet a vége, az pedig a csapat eredményességének a rovására megy. Egyértelmű, hogy nagyon felelősségteljes pozíció az enyém és ennek megfelelően is kell nekem készülni minden héten.

Dibusz zárásként megjegyezte, az elmúlt évek tendenciája azt mutatja, hogy mindig van feljebb és nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, és még milyen szép sikerek állhatnak előttük.

– Én azt gondolom, hogy 2023-ban is tudjuk emelni a tétet, és én bízom benne, hogy egy még szebb évet tudunk majd a szurkolóinknak szerezni, ezért kell dolgoznunk, ezért kell napról napra beletennünk a munkát, hogy annak meglegyen a gyümölcse, és ezzel mindenki boldog legyen – zárta a Fradi egyik közönségkedvence.

Magyar válogatott: A szurkolók egyértelműen megnevezték Szalai Ádám utódját – így állnának fel Luxemburg ellen

Tags: