Donnarumma ott van a Golden Boy jelöltjei között

Csütörtöki számában a Tuttosport nyilvánosságra hozta a Golden Boy-díjra jelölt játékosok listáját. Az olasz szaklap 2003-ban alapította ezt a díjat, amelyet a legjobbnak vélt Európában játszó fiatal labdarúgó kap meg minden évben.

Talán nem túl meglepő, hogy a Milan 17 esztendős kapusa, Gianluigi Donnarumma neve is szerepel a listán. Az olasz válogatott kapus második szezonját kezdte meg a piros-feketék színeiben, immáron kulcsemberként. Egyébként a fiatal hálóőr az előző szezonban 30 bajnoki meccsből 10-en nem kapott gólt.

A végső győztesről európai szaklapok szavaznak, többek között a Bild (Németország), a L’Equipe és France Football (Franciaország), Mundo Deportivo és Marca (Spanyolország) vagy éppen a The Times (Egyesült Királyság).

A 40 jelölt között legfiatalabbként és egyedüli olasz játékosként szerepel Donnarumma, míg a Serie A-ból emellett Gabriel Barbosa, Amadou Diawara és Olivier Ntcham került be. Érdekesség, hogy legutóbb 2009-ben ítélték oda a díjat Milan-játékosnak, akkor Alexandre Pato kapta meg az elismerést.

Tavaly Anthony Martial, azt megelőzően pedig Raheem Sterling lett a győztes.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS