Doppingvétség miatt eltilthatják a világbajnok szélsőt – sajtóhír

Spanyol sajtóértesülések szerint doppingvétséget követett el a Sevillától a közelmúltban Olaszországba szerződő rutinos labdarúgó…

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

A spanyol Relevo információi szerint az argentin válogatott világbajnok szélsője, Alejandro “Papu” Gómez a tavalyi vb előtt, még a Sevilla játékosaként pozitív doppingtesztet produkált, amely következtében kétéves eltiltást kapott.

Gómez magyarázata az volt, hogy óvatlanul az egyik gyermeke gyógyszerét vette be rosszullét ellen, és abban volt a tiltott szer. A hírek szerint annyit elismert, hogy a gyógyszer bevétele előtt nem konzultált a csapat orvosával, ami hiba volt, ahogyan az is, hogy később sem számolt be a történtekről.

A 35 éves középpályás az elmúlt két és fél szezon alatt 90 tétmérkőzésen tíz gólt és hat gólpasszt regisztrált az andalúziai gárda színeiben. A 2022-2023-as szezonban azonban csupán egyetlen találatra futotta erejéből. Az argentin szélső azt megelőzően hosszú éveken át Olaszországban futballozott, a Catania (2010-2013) és az Atalanta (2014-2021) színeiben egyaránt a Serie A meghatározó játékosai között tartották számon.

Gómez nyáron bontott szerződést a Sevillával, majd a múlt hónapban visszatért Olaszországba és a Monza szolgálatába szegődött, melynél két meccsen pályára is lépett.

A döntés ellen Gómez még fellebezhet, az eltiltása egyelőre nem jogerős.

fociclub