Eagles 2: A tisztes helytállás a cél!

Tokaji Ferenc vezetőedző elmondta, hogy a tavalyi keret nem változott sokat, és bízik játékosaiban, hogy megszorongatják majd az ellenfeleiket.

Sokak meglepetésére talán, a Divízió I. mezőnyében találkozhatunk idén a Budapest Eagles 2-vel is. 22829143_1694638067227653_8722871633073876414_oA fővárosi alakulat tavaly még a harmadosztályban vitézkedett, és akkor győzelem nélkül zárta az alapszakaszt. De nem szégyenkezhettek a játékosok, mivel kitettek magukért minden egyes összecsapáson. A legfiatalabbaknak volt talán a leghasznosabb a tapasztalat, mert jól játszottak az U19-es szezonban és megosztva bajnokok lettek az U17-esek a Gladiators-zal (Wanderers-ként) 2017-ben. Viszont a Sasok másodikszámú gárdája most nagyobb és keményebb kihívás elé néz.

Tokaji Ferenc vezetőedző szerint a srácai készen állnak a másodosztály megmérettetéseire. Reméli, hogy nem csak megnehezítik az ellenfelek dolgát, hanem a nyerhető meccseket be is húzzák.

Fotók: Ábrán Szabolcs, Makranczi László

Miért döntöttek úgy, hogy végül osztályt léptek a Divízió I-be?
Nagyon sokat gondolkodtunk azon, hogy a második csapatunkkal melyik osztályban induljuk. Azért a Divízió I mellett döntöttünk, mert úgy gondoljuk, hogy így még nagyobb kihívás elé tudjuk állítani a játékosokat, mivel a másodosztály erősebb, ezért a játékosok többet fognak tanulni és fejlődni. Lehet, hogy egy kicsit nagyot léptünk, de bízok a srácokban és tudom, hogy mindent megtesznek majd, amit tudnak, és meg fogják állni a helyüket itt is.DSC_0281

Ugye már láttuk, hogy folyamatban van az Eagles-nek egy új pálya kialakítása. Hogyan álltok vele?
Egyelőre ugyanazt tudom mondani, amit te: még folyamatban van a kialakítása, tehát nem tudtuk még birtokba venni.

Mennyire alakult át a csapatotok a tavalyi szezonhoz képest?
Gyakorlatilag a tavalyi Divízió I-es csapat adja a gerincét a HFL csapatnak egy két erősítéssel, és a tavalyi Divízió II-es csapat adja a másodosztályban szereplő csapatot. Ezért a második csapat gyakorlatilag majdnem ugyanaz, mint tavaly.DSC_0220

Mennyi sanszot kapnak a bizonyításra idén azok a fiatalok, aki remekeltek tavaly ősszel?
A juniorok a két csapatunk alapját alkotják, ezért sok játéklehetőséget kapnak idén is a fiatalok nálunk.Szépen fokozatosan már 3 éve folyamatosan építjük be a csapatokba a őket. Idén juniorok még a HFL csapatunkba is lesznek, vannak olyan ifjoncok, akik idén már a harmadik felnőtt szezont fogják játszani.

Hogyan építettétek fel a téli felkészülést és hogyan álltok a szezonrajt előtt?
Év elején alapoztunk utána az új playbookot gyakoroltuk, igaz hogy a legnagyobb hangsúlyt a HFL-re helyezzük. De persze, amikor tudunk, külön gyakoroljuk a kettes csapattal, nagyon jó úton haladunk és a szezonkezdésre mindenki 100 százszázalékos lesz.DSC_0477

Mit gondolsz az idei Divízió I-es mezőnyről? Kik lehetnek a legnagyobb ellenfelek?
Szerintem egy nagyon kiegyenlített mezőny lesz jó csapatokkal. Mivel mi a második csapatunkkal indulunk és mindenki kap játéklehetőséget, ezért úgy gondolom, hogy nekünk minden meccs nehéz lesz, de ha mindenki odateszi magát szerintem mindegyik meccs nyerhető lesz. Viszont ehhez nagyon sok munka kell minden játékostól, és a meccsen 100 százalékos teljesítmény mindenkitől.

Mi lesz a csapat célja a másodosztályban?
Ugyanaz, mint tavaly a Divízió I-ben: a tisztes helytállás, és hogy a junior játékosaink a legtöbb lehetőséget kapjanak, és ezzel jól fel tudnak készülni a következő őszi szezonra.

Alapítás éve: 2009
Hazai pálya: Angyalföldi sportközpont, Fót
Edzői stáb: Tokaji Ferenc (vezetőedző), Csehi Gyula (defense koordinátor)
Távozók: –
Érkezők: –feliratLogo

Forrás: http://mafsz.org – RSS