Eb 2020: Döntött az UEFA, 20.30-tól folytatódik a félbeszakadt dán-finn Eb-csoportmeccs – az MLSZ is üzent Eriksennek

A dán labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint 20.30-tól folytatják a mérkőzést. Az első félidő maradék négy percét lejátsszák, utána öt perc szünet, és következik a második játékrész. Emellett a csoport másik meccsét, 21 órától elkezdik az Oroszország-Belgium találkozót Szentpéterváron.

Christian Eriksen menedzsere a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a játékosa magától LÉLEGEZIK és tud magáról.

A futballvilág minden szereplője Eriksenért szorít, ahogy a magyar szövetség is.

Christian Eriksen állapota az UEFA tájékoztatása szerint stabil. Mihamarabbi teljes felépülést kívánunk a dán válogatott játékosának – írta a Twitteren az MLSZ.

Mint ismert, a Dánia-Finnország Eb-csoportmeccsen az oldalvonaltól nem messze tartott a labda Christian Eriksen felé a 43. percben és nem volt ellenfél a közelében, amikor hirtelen összeesett arccal előre. Egy pillanatra az is látszott, hogy fennakadtak a szemei.

A dán orvosi stáb azonnal a pályára rohant és jól láthatóan megpróbálták újraéleszteni az Internazionale középpályását, előbb szívmasszázzsal, majd a defibrillátor is előkerült. Hosszú perceken át látták el a játékos, miközben csend honolt a Parken Stadionban, a társak és a nézők pedig együtt zokogtak. Eriksent és az orvosi stábot a dán futballisták állták körül, de egy paravánnal is körbevették a területet.

Sokkoló percek az Eb-n: Az összeeső Eriksen életéért küzdöttek a pályán – videó

Tags: