Eb: Egyetlen gól döntött Montenegró ellen – a 7. helyért játszhatunk

Barcelona, 2018. július 26.
Mezei Tamás (k), valamint a montenegrói Uros Cuckovic (b) és Bogdan Durdic (j) a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján, az 5-8. helyért játszott Magyarország - Montenegró mérkõzésen 2018. július 26-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

A barcelonai Eb-n 7-6 arányban kikapott férfi válogatottunk Montenegrótól, így a 7. helyért játszhatunk a kontinenstornán. 

Barcelona, 2018. július 26. Mezei Tamás (k), valamint a montenegrói Uros Cuckovic (b) és Bogdan Durdic (j) a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján, az 5-8. helyért játszott Magyarország - Montenegró mérkõzésen 2018. július 26-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

(MTI Fotó: Illyés Tibor)

Az első negyedet jól kezdtük, Manhercz szerezte meg a a vezetést, ám utána jött Ivovics és Radovics, 1-2. A második nyolc percben ismét jött Radovics, de Kovács révén újra feljöttünk egyre. Brguljan azonban visszaállította a közte kettőt a nagyszünetre, 2-4.

A fordulás után, Vámos lőtt egy bombát, 3-4. Ezek után megkaptuk többször is a lehetőséget az egyenlítésre, de Aleksandar Radovics egy óriási gólt lőtt, 3-5. Az etapban többször is feljöttünk egyre, azonban a végén, már menetrendszerűen érkezett Aleksandar Radovics, 4-6. A záróakkordban Angyal majd Zalánki is villant, 6-6. A végén pedig jött Duro Radovics és beállította a 7-6-os végeredményt.

A magyar válogatott a 7. helyért játszik az Eb-n.

Európa-bajnokság, a 5-8. helyért: 

Montenegró – Magyarország 7-6 (1-2, 1-2, 2-2, 2-1)

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS