Sütik kezelése
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon cookie-kat/sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet!
Édesburgonyás hummusz – Egészségséfünk receptje
A hummuszból a klasszikus is nagy kedvencünk, de ez az édesburgonyás egy jó csavart ad neki. Esti beszélgetéshez, vendégvárónak, de egy könnyed nyári ebédnek is kiváló.
Hozzávalók:
- 1 db közepes édesburgonya
- 2 csésze csicseriborsó (1 csésze 1 dl)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/3 csésze tahini
- 1/4 csésze oliva olaj
- 1 evőkanál darált csípőspaprika
- 1 citrom leve
- só ízlés szerint
- tálaláshoz még egy kis csípős paprika szósz, szezámmag, oliva olaj
- Az édesburgonyát érdemes sütőben puhára sütni 180 fokon.
- A csicseriborsót, ha üveges, konzerv, akkor rögtön használhatjuk, ha száraz, akkor áztatni kell egy napig, hogy szépen megdagadjanak a szemek.
- Az édesburgonyát, a csicseriborsót, a fokhagymát, az oliva olajat, a darált csípős paprikát és a citromlevet összeturmixoljuk. Jó krémes állaga legyen, ha kell, adjunk hozzá a csicseriborsó levét vagy vizet.
- Sózzuk ízlés szerint.
- Helyezzük egy tálba, locsoljuk meg oliva olajjal, szórjuk meg egy kis szezámmaggal, és tegyünk a közepére egy kis darált paprikát.
- Pitával, chipsszel, zöldségdarabokkal tunkolhatjuk.