Veretlen bajnok

A Csata DSE sikerével zárult az országos leány-serdülőbajnokság, összeállításunkból pedig kiderül, hogyan látták a főszereplők a Miskolcon megrendezett nyolcas döntő éremmérkőzéseit.

L. G. A Csata DSE veretlenül játszotta végig az országos leány-serdülőbajnokságot, a Miskolcon megrendezett döntőben a Vasas Akadémia sem tudta útját állni. Sokáig úgy tűnt, a pasarétiek képesek lehetnek megtörni ellenfelük sorozatát, de a jól hajrázó Csata végül megszerezte az aranyérmet.

Serdülő Csata-Vasas döntő 2

Angyal Barbara (labdával) volt csapata legjobbja  •  Forrás: kosarsport.hu

„Sajnálom, hogy nem sikerült, sokáig partiban voltunk. Faultproblémák miatt meg kellett bontanom a stabil szerkezetet, és ez megbosszulta magát. Igazi, döntőhöz méltó hangulatban játszhattunk. Gratulálok a lányaimnak, hogy át tudták lépni saját árnyékukat, remélem legközelebb még azt a picit is meg tudjuk ugrani, ami a végső sikerhez kell” – értékelt a finálé után Deák Éva, a Vasas edzője.

„Küzdelmes meccs volt, mint mindegyik, amelyet Miskolcon a döntőben játszottunk. De ezekkel a csodálatos lányokkal nem lehet mást, csak nyerni. Tursics Sanyi bácsi szakmai munkája és profizmusa meghozta eredményét csapatunknak és az egész Csata DSE-nek” – mondta boldogan a győztes hadvezér, Zelenák Wéber Krisztina.

A döntő legértékesebb játékosa az egész tornán remeklő Angyal Barbara volt. Az U16-os válogatott játékos a fináléban 21 pontot szerzett, és többször is kritikus pillanatban lökött nagyot a csapat szekerén. Sorrendben 21, 14, 19, 16 és 21 pontot dobott a nyolcas döntő öt mérkőzésén, végig igazi vezére volt a Csatának. Két héttel azelőtt a kadetbajnoki címből is alaposan kivette a részét, így jó formában várhatja a válogatott felkészülését.

Serdülő Törekvés Kecskemét

A bronzmérkőzés nagy csatát és kevés pontot hozott  •  Forrás: kosarsport.hu

A bronzmérkőzésen a Kecskemét tűnt előzetesen esélyesebbnek, hiszen az elődöntőben megszorította a későbbi aranyérmes Csatát, míg a Török Flóris-Törekvés SE együttesén valósággal keresztülgázolt a Vasas. A harmadik percben azonban minden megváltozott: az U16-os válogatottba meghívott Révész Luca szerencsétlen ütközés után a lábához kapott, és – nagy fájdalmai közepette – ölben vitték le a pályáról. És már nem is tért vissza. A meghatározó játékosa nélkül már máshogy festett a Kecskemét, a Törekvés pedig élt az eséllyel, és 46-38-ra győzött.

„Révész Luca sajnálatos sérülésével sanszunk lett a győzelemre, amelyet nem túl jó játékkal, de sikerült kiharcolnunk. Lucának mihamarabbi felépülést kívánunk” – mondta sportszerűen a mérkőzés után Szilaski Tamás, a Törekvés edzője.

„Révész Luca elvesztését a csapat nem élte túl, annak ellenére, hogy a lányok szívüket-lelküket kitették a pályán. Ebből a helyzetből ennyit tudtunk kihozni” – tette hozzá ifj. Tóth Viktor, a Kecskemét szakvezetője.

ORSZÁGOS LEÁNY-SERDÜLŐBAJNOKSÁG, MISKOLC
A végeredmény

1. Csata DSE, 2. Vasas Akadémia, 3. Török Flóris-Törekvés SE, 4. Kecskeméti Kosárlabda Akadémia, 5. Atomerőmű KSC Szekszárd, 6. BEAC-Újbuda KA, 7. Soproni Darazsak Akadémia, 8. DVTK-ÉLKSK

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS