Edzősors: Serie A-s csapat kispadjára jelölt Alberto Aquilani! – sajtóhír

Az átigazolási ügyekben jártas Nicoló Schira értesülései alapján az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő Pisa vezetőedzője, nevezetesen Alberto Aquilani az első számú esélyes jelenleg a Fiorentina kispadjára…

(Photo by Simone Arveda/Getty Images)

Nicoló Schira információi szerint jelenleg Alberto Aquilani a legesélyesebb arra, hogy a következő szezontól átvegye a Fiorentina irányítását. Bár a szerződése 2025-ig köti a Pisához, a fiatal olasz edző szívesen váltana és 2026-ig szóló megállapodást kötne a firenzei gárdával. Rajta kívül még állítólag Alberto Gilardino (Genoa) és Raffaele Palladino (Monza) a jelöltek Vincenzo Italiano helyére. 

Alberto Aquilani játékos karrierje folyamán megfordult többek között az AS Romában, a Liverpool, a Juventusban és a Fiorentinában. Edzői pályafutása 2019 nyarán vette kezdetét, volt a Fiorentina U18-as csapatának edzője, Giuseppe Iachini segítője az ‘A’ együttesnél egy fél évig, majd 2020-2023-ig az U19-es gárdát irányította, ezzel a korosztállyal háromszor elnyerte az Olasz Kupát és kétszer a Szuperkupát. A Pisa 2023 nyarán nevezte ki, a Serie B-s csapat jelenleg a 9. helyen áll a bajnokságban. 

fociclub

A Edzősors: Serie A-s csapat kispadjára jelölt Alberto Aquilani! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.